Koprovka s hovězím
- Přidat foto
-
Reklama
Koprová omáčka s hovězím masem je klasika české kuchyně, která spojuje jemně nakyslou a sladkou chuť omáčky s měkkým, vařeným hovězím masem. Toto oblíbené jídlo je ideální pro rodinný oběd a skvěle se doplňuje s houskovým knedlíkem nebo vařenými bramborami. Recept nabízí harmonii tradičních chutí a jeho příprava, ačkoli zabere trochu času, se odmění dokonale vyváženým pokrmem.
Reklama
Ingredience
Na maso
Na omáčku
Příloha
Postup přípravy
1.
Hovězí maso opláchneme pod studenou vodou a vložíme do hrnce.
2.
Přidáme oloupanou cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájené na větší kousky.
3.
Přidáme bobkový list, nové koření a kuličky pepře. Mírně osolíme a zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené.
4.
Přivedeme k varu. Poté stáhneme teplotu a na mírném ohni vaříme 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
5.
Maso po uvaření vyjmeme z vývaru a necháme chvíli odpočinout. Nakrájíme jej na plátky.
6.
Po dobu vaření masa si připravíme omáčku. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme mouku. Uděláme světlou jíšku – mícháme, aby mouka lehce zhnědla, ale nepřipalovala se.
7.
Postupně přiléváme mléko a dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Necháme omáčku na mírném ohni vařit asi 10 minut, aby zhoustla.
8.
Přidáme jemně nasekaný čerstvý kopr a povaříme ještě 5 minut.
9.
Vmícháme smetanu, ocet, cukr a dochutíme solí a pepřem podle chuti. Povaříme další 2–3 minuty. Pokud je omáčka moc hustá, můžeme přidat trochu mléka nebo vody z vývaru.
10.
Podáváme s houskovým knedlíkem a vařeným vejcem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 2 hod vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 87 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,002.53 kcal |
Protein |
55.72 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
99.04 g
19.22 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.99 g
21.54 g
|
Reklama
Reklama