Krůtí karbanátky s kapustou
- Přidat foto
-
Reklama
Krůtí karbanátky s kapustou jsou zdravou a chutnou alternativou klasických masových karbanátků. V tomto receptu využijeme uvařené krůtí prso, kapustu a jemné ovesné vločky, které zaručí lehkost a výživnost pokrmu. Karbanátky pečeme v troubě, takže jsou méně mastné a ideální pro ty, kteří preferují zdravější stravu. Jsou vhodné jako hlavní chod s bramborovou přílohou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Krůtí prsa si uvaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nejsou měkká. Poté maso necháme vychladnout a najemno nakrájíme.
2.
Kapustu uvaříme v lehce osolené vodě, poté ji scedíme a nakrájíme najemno.
3.
Do mísy dáme nakrájené krůtí maso, jemně nastrouhanou mrkev, povařenou kapustu, vejce, ovesné vločky, mletý kmín a majoránku. Osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, aby vznikla kompaktní hmota.
4.
Z připravené směsi vytvarujeme menší placičky (karbanátky).
5.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj pokládáme hotové placičky.
6.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu přibližně 20 minut, dokud nejsou zlatavé a propečené.
7.
Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami, případně s bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
184.80 kcal |
Protein |
28.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
5.92 g
1.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.76 g
0.82 g
|
Reklama
Reklama