Krůtí karbanátky s kapustou

Krůtí karbanátky s kapustou jsou zdravou a chutnou alternativou klasických masových karbanátků. V tomto receptu využijeme uvařené krůtí prso, kapustu a jemné ovesné vločky, které zaručí lehkost a výživnost pokrmu. Karbanátky pečeme v troubě, takže jsou méně mastné a ideální pro ty, kteří preferují zdravější stravu. Jsou vhodné jako hlavní chod s bramborovou přílohou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krůtí prsa si uvaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nejsou měkká. Poté maso necháme vychladnout a najemno nakrájíme.
2.
Kapustu uvaříme v lehce osolené vodě, poté ji scedíme a nakrájíme najemno.
3.
Do mísy dáme nakrájené krůtí maso, jemně nastrouhanou mrkev, povařenou kapustu, vejce, ovesné vločky, mletý kmín a majoránku. Osolíme a opepříme dle chuti. Vše dobře promícháme, aby vznikla kompaktní hmota.
4.
Z připravené směsi vytvarujeme menší placičky (karbanátky).
5.
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj pokládáme hotové placičky.
6.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu přibližně 20 minut, dokud nejsou zlatavé a propečené.
7.
Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami, případně s bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 13.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
184.80 kcal
Protein
28.19 g
Sacharidy
z toho cukr
5.92 g
1.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.76 g
0.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama