Piškotová roláda s krémem z mascarpone a jahodami
- Přidat foto
-
Reklama
Tato jemná piškotová roláda je ideálním dezertem pro milovníky lehkých a svěžích sladkostí. Spojuje nadýchaný piškot s krémem z tvarohu, mascarpone a šlehačky, doplněný o čerstvé jahody. Je snadná na přípravu a skvěle se hodí jak na všední den, tak na slavnostnější příležitosti.
Reklama
Ingredience
Na piškot
Na krém
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem.
2.
Oddělíme žloutky od bílků.
3.
V míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé pěny (trvá to pár minut).
4.
V jiné míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu.
5.
Do žloutkové pěny postupně přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků.
6.
Hotové těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 8-10 minut. Dáváme pozor, aby se piškot nepřipekl, měl by být jen lehce zlatavý.
7.
Po upečení piškot ihned přeneseme na čistou utěrku a ještě horký jej srolujeme (společně s utěrkou), aby se později lépe tvaroval.
8.
Vyšleháme smetanu na šlehačku.
9.
V jiné míse smícháme tvaroh, mascarpone a vanilkový cukr.
10.
Do tvarohové směsi postupně vmícháme vyšlehanou šlehačku, až vznikne hladký krém.
11.
Rozvineme vychladlý piškot a rovnoměrně na něj rozetřeme krém.
12.
Na krém poklademe nakrájené jahody.
13.
Opatrně piškot opět zarolujeme (tentokrát bez utěrky).
14.
Roládu dáme na chvíli vychladit do ledničky, aby ztuhla a lépe se krájela.
15.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 10 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
331.85 kcal |
Protein |
8.88 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
21.59 g
17.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.27 g
14.61 g
|
Reklama
Reklama