Piškotová roláda s krémem z mascarpone a jahodami

Tato jemná piškotová roláda je ideálním dezertem pro milovníky lehkých a svěžích sladkostí. Spojuje nadýchaný piškot s krémem z tvarohu, mascarpone a šlehačky, doplněný o čerstvé jahody. Je snadná na přípravu a skvěle se hodí jak na všední den, tak na slavnostnější příležitosti.

Reklama

Ingredience

Na piškot

Na krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem.
2.
Oddělíme žloutky od bílků.
3.
V míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé pěny (trvá to pár minut).
4.
V jiné míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu.
5.
Do žloutkové pěny postupně přimícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Poté opatrně vmícháme sníh z bílků.
6.
Hotové těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a pečeme asi 8-10 minut. Dáváme pozor, aby se piškot nepřipekl, měl by být jen lehce zlatavý.
7.
Po upečení piškot ihned přeneseme na čistou utěrku a ještě horký jej srolujeme (společně s utěrkou), aby se později lépe tvaroval.
8.
Vyšleháme smetanu na šlehačku.
9.
V jiné míse smícháme tvaroh, mascarpone a vanilkový cukr.
10.
Do tvarohové směsi postupně vmícháme vyšlehanou šlehačku, až vznikne hladký krém.
11.
Rozvineme vychladlý piškot a rovnoměrně na něj rozetřeme krém.
12.
Na krém poklademe nakrájené jahody.
13.
Opatrně piškot opět zarolujeme (tentokrát bez utěrky).
14.
Roládu dáme na chvíli vychladit do ledničky, aby ztuhla a lépe se krájela.
15.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 15.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
10 min vaření
50 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
331.85 kcal
Protein
8.88 g
Sacharidy
z toho cukr
21.59 g
17.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.27 g
14.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama