Cuketová nádivka

Tato cuketová nádivka je jednoduchá a přizpůsobitelná podle toho, jakou zeleninu či uzeniny máte doma. Je vhodná jako příloha nebo samostatné jídlo.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nastrouháme cuketu a brambory nahrubo. Cuketu lehce osolíme a necháme chvíli odstát, aby pustila vodu. Poté ji dobře vymačkáme.
2.
V míse vyšleháme vajíčka s olejem a mlékem.
3.
Přidáme strouhanku, mouku a prášek do pečiva a vše důkladně promícháme.
4.
Do směsi vmícháme nastrouhanou cuketu a brambory, česnek a nakrájenou cibuli a papriku.
5.
Přidáme nakrájenou šunku a sýr.
6.
Dochutíme pepřem, solí a vegetou podle chuti.
7.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Směs na nádivku nalijeme do vymazaného pekáče nebo zapékací mísy.
8.
Pečeme přibližně 40–50 minut, dokud není povrch zlatavý a nádivka propečená (zkontrolujeme špejlí, jestli je střed upečený).
9.
Nádivku podáváme teplou nebo studenou jako samostatné jídlo nebo přílohu k masu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
50 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
990.20 kcal
Protein
30.28 g
Sacharidy
z toho cukr
75.33 g
10.62 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
61.00 g
12.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama