Hovězí na houbách
- Přidat foto
-
Reklama
Hovězí na houbách je klasický český pokrm, který kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa s bohatou houbovou omáčkou. Je ideální pro chladnější dny, kdy chcete něco sytého a voňavého.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky (cca 3-4 cm). Osolíme a opepříme.
2.
V hrnci rozpálíme máslo. Přidáme kousky masa a orestujeme je ze všech stran dohněda, aby se zatáhly. Poté maso vyjmeme a dáme stranou.
3.
Na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme česnek a krátce restujeme.
4.
K cibuli přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud se nevypaří voda a houby nezezlátnou.
5.
Vrátíme maso zpět do hrnce. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme maso na mírném ohni dusit, dokud nezměkne (cca 1,5 až 2 hodiny). Podle potřeby doléváme vodu nebo vývar.
6.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. V malé misce rozmícháme mouku s trochou vody a přidáme ji do omáčky. Necháme omáčku zhoustnout a vaříme dalších 10 minut.
7.
Do omáčky vmícháme smetanu a zjemníme tak její chuť. Osolíme a opepříme podle potřeby.
8.
Vrátíme maso zpět do omáčky a krátce prohřejeme. Před podáváním můžeme pokrm ozdobit čerstvou petrželkou. Podáváme s rýží. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 2 hod vaření 2 hod 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 67 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
480.11 kcal |
Protein |
37.55 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.87 g
3.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.08 g
18.64 g
|
Reklama
Reklama