Hovězí na houbách

Hovězí na houbách je klasický český pokrm, který kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa s bohatou houbovou omáčkou. Je ideální pro chladnější dny, kdy chcete něco sytého a voňavého.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky (cca 3-4 cm). Osolíme a opepříme.
2.
V hrnci rozpálíme máslo. Přidáme kousky masa a orestujeme je ze všech stran dohněda, aby se zatáhly. Poté maso vyjmeme a dáme stranou.
3.
Na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme česnek a krátce restujeme.
4.
K cibuli přidáme nakrájené houby a restujeme, dokud se nevypaří voda a houby nezezlátnou.
5.
Vrátíme maso zpět do hrnce. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Zalijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme maso na mírném ohni dusit, dokud nezměkne (cca 1,5 až 2 hodiny). Podle potřeby doléváme vodu nebo vývar.
6.
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho. V malé misce rozmícháme mouku s trochou vody a přidáme ji do omáčky. Necháme omáčku zhoustnout a vaříme dalších 10 minut.
7.
Do omáčky vmícháme smetanu a zjemníme tak její chuť. Osolíme a opepříme podle potřeby.
8.
Vrátíme maso zpět do omáčky a krátce prohřejeme. Před podáváním můžeme pokrm ozdobit čerstvou petrželkou. Podáváme s rýží. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 23.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod vaření
2 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 67 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
480.11 kcal
Protein
37.55 g
Sacharidy
z toho cukr
6.87 g
3.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.08 g
18.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama