Mrkvánky s povidly

Mrkvánky jsou lahodným a zdravějším dezertem, který spojuje jemnou chuť nastrouhané mrkve s bohatou náplní z povidel. Toto pečivo je nejen skvělou volbou pro odpolední svačinku, ale i oblíbeným doplňkem ke kávě či čaji. Díky vláčnému těstu a snadnému tvarování se mrkvánky stávají ideálním receptem pro rodinné oslavy nebo víkendové pečení. Vyzkoušejte je a potěšte sebe i své blízké!

Reklama

Ingredience

Náplň

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev si nastrouháme najemno.
2.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
3.
Přidáme nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Vypracujeme si hladké těsto, které se nebude lepit.
4.
Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho odležet v lednici asi 30 minut.
5.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a připravíme si plech vyložený pečicím papírem.
6.
Odpočinuté těsto rozdělíme na menší části. Rozválíme si každou část na kruh (přibližně 3 mm silný) a rozkrojíme ho na trojúhelníky (jako pizzu).
7.
Na širší stranu každého trojúhelníku dáme lžičku povidel.
8.
Zavineme si každý trojúhelník od širší strany směrem ke špičce, aby vznikly malé rohlíčky.
9.
Rohlíčky přeneseme na plech a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé.
10.
Upečené mrkvánky necháme vychladnout. Poté je můžeme obalit nebo posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 23.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min příprava
20 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
156.91 kcal
Protein
1.82 g
Sacharidy
z toho cukr
18.15 g
6.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.33 g
5.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama