Králičí čína

Králičí čína s rýží je chutné a výživné jídlo, které kombinuje křehké králičí maso s pestrou zeleninou a aromatickým kořením. Křupavá zelenina a jemná rýže vytvářejí dokonalou harmonii, která potěší nejen milovníky čínské kuchyně, ale i všechny, kteří mají rádi kvalitní domácí jídlo. S tímto receptem snadno vykouzlíte lahodnou pochoutku!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Králičí maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme v sójové omáčce alespoň 30 minut (ideálně v lednici).
2.
Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme do hrnce s vodou v poměru 1:2, osolíme a vaříme podle pokynů na obalu.
3.
Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky a cuketu na půlkroužky. Česnek a zázvor nasekáme nadrobno.
4.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme marinované králičí maso, dokud nezhnědne.
5.
K masu přidáme cibuli, papriky a cuketu. Smažíme, dokud zelenina nezměkne. Na konci přidáme sůl, pepř, česnek a zázvor a krátce osmahneme.
6.
Pokud chceme omáčku zahušťovat, smícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přidáme do pánve. Mícháme, dokud se omáčka nezahustí.
7.
Na talíř dáme porci rýže a přidáme králičí čínu. Můžeme ozdobit nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
30 min vaření
55 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 57 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
526.73 kcal
Protein
34.84 g
Sacharidy
z toho cukr
68.49 g
3.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.58 g
1.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama