Králičí čína
- Přidat foto
-
Reklama
Králičí čína s rýží je chutné a výživné jídlo, které kombinuje křehké králičí maso s pestrou zeleninou a aromatickým kořením. Křupavá zelenina a jemná rýže vytvářejí dokonalou harmonii, která potěší nejen milovníky čínské kuchyně, ale i všechny, kteří mají rádi kvalitní domácí jídlo. S tímto receptem snadno vykouzlíte lahodnou pochoutku!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Králičí maso nakrájíme na menší kousky a marinujeme v sójové omáčce alespoň 30 minut (ideálně v lednici).
2.
Rýži propláchneme pod studenou vodou, přidáme do hrnce s vodou v poměru 1:2, osolíme a vaříme podle pokynů na obalu.
3.
Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky a cuketu na půlkroužky. Česnek a zázvor nasekáme nadrobno.
4.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme marinované králičí maso, dokud nezhnědne.
5.
K masu přidáme cibuli, papriky a cuketu. Smažíme, dokud zelenina nezměkne. Na konci přidáme sůl, pepř, česnek a zázvor a krátce osmahneme.
6.
Pokud chceme omáčku zahušťovat, smícháme kukuřičný škrob s trochou vody a přidáme do pánve. Mícháme, dokud se omáčka nezahustí.
7.
Na talíř dáme porci rýže a přidáme králičí čínu. Můžeme ozdobit nakrájenou jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 30 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 57 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
526.73 kcal |
Protein |
34.84 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.49 g
3.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.58 g
1.76 g
|
Reklama
Reklama