Bramborové knedlíky se slaninou a zelím

Plněné bramborové knedlíky s anglickou slaninou a kysaným zelím jsou tradičním českým pokrmem, který spojuje jemné bramborové těsto s výraznou chutí slaniny a kyselého zelí. Tento recept přináší lahodné spojení textur a chutí, které je ideální pro podzimní a zimní sezónu.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na zelí

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme do mísy a přidáme mouku, krupici, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, podle potřeby přidáme mouku.
2.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu dozlatova. Necháme mírně vychladnout.
3.
Těsto rozdělíme na menší části, z každé vytvarujeme placičku, do jejího středu dáme trochu slaniny a těsto pečlivě uzavřeme tak, aby slanina byla uvnitř. Vytvoříme kulaté knedlíky.
4.
Připravené knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut, dokud nevyplavou na povrch. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
5.
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí (přebytečnou šťávu můžeme částečně slít) a dochutíme cukrem, solí a případně kmínem. Podusíme přibližně 10–15 minut, aby zelí změklo.
6.
Uvařené knedlíky servírujeme se zelím, můžeme je přelít orestovaným výpekem ze slaniny a posypat zkaramelizovanou cibulí. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
25 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
536.97 kcal
Protein
16.87 g
Sacharidy
z toho cukr
68.37 g
4.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.07 g
6.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama