Bramborové knedlíky se slaninou a zelím
- Přidat foto
-
Reklama
Plněné bramborové knedlíky s anglickou slaninou a kysaným zelím jsou tradičním českým pokrmem, který spojuje jemné bramborové těsto s výraznou chutí slaniny a kyselého zelí. Tento recept přináší lahodné spojení textur a chutí, které je ideální pro podzimní a zimní sezónu.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na zelí
Postup přípravy
1.
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme do mísy a přidáme mouku, krupici, vejce a špetku soli. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, podle potřeby přidáme mouku.
2.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu dozlatova. Necháme mírně vychladnout.
3.
Těsto rozdělíme na menší části, z každé vytvarujeme placičku, do jejího středu dáme trochu slaniny a těsto pečlivě uzavřeme tak, aby slanina byla uvnitř. Vytvoříme kulaté knedlíky.
4.
Připravené knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut, dokud nevyplavou na povrch. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
5.
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí (přebytečnou šťávu můžeme částečně slít) a dochutíme cukrem, solí a případně kmínem. Podusíme přibližně 10–15 minut, aby zelí změklo.
6.
Uvařené knedlíky servírujeme se zelím, můžeme je přelít orestovaným výpekem ze slaniny a posypat zkaramelizovanou cibulí. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 25 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
536.97 kcal |
Protein |
16.87 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.37 g
4.33 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.07 g
6.47 g
|
Reklama
Reklama