Borůvkový koláč s citronovou krustou
- Přidat foto
-
Reklama
Borůvkový koláč s citronovou krustou je osvěžující dezert, který spojuje sladkou chuť čerstvých borůvek s kyselostí citronu. Tento koláč je ideální pro letní dny, kdy máte přebytek borůvek, nebo jako lahodný dezert pro rodinné oslavy a setkání s přáteli. Křehké citronové těsto dodává koláči jedinečný šmrnc.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Postup přípravy
1.
Ve velké míse si smícháme mouku, sůl, máslo a citronovou kůru. Propracujeme a přidáme citronovou šťávu a vodu.
2.
Vypracujeme kompaktní těsto, které následně rozdělíme na 2 části. Jednu část rozválíme a dáme do koláčové formy.
3.
V míse smícháme borůvky, cukr, mouku, citronovou kůru, šťávu a náplň dáme na těsto. Na náplň nakapeme rozpuštěné máslo.
4.
Rozválíme si druhou polovinu těsta a položíme na náplň. Okraje zmáčkneme. Doprostřed si uděláme díru.
5.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Podáváme po vychladnutí. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
372.08 kcal |
Protein |
4.10 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
48.79 g
21.83 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.30 g
10.61 g
|
Reklama
Reklama