Borůvkový koláč s citronovou krustou

Borůvkový koláč s citronovou krustou je osvěžující dezert, který spojuje sladkou chuť čerstvých borůvek s kyselostí citronu. Tento koláč je ideální pro letní dny, kdy máte přebytek borůvek, nebo jako lahodný dezert pro rodinné oslavy a setkání s přáteli. Křehké citronové těsto dodává koláči jedinečný šmrnc.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve velké míse si smícháme mouku, sůl, máslo a citronovou kůru. Propracujeme a přidáme citronovou šťávu a vodu.
2.
Vypracujeme kompaktní těsto, které následně rozdělíme na 2 části. Jednu část rozválíme a dáme do koláčové formy.
3.
V míse smícháme borůvky, cukr, mouku, citronovou kůru, šťávu a náplň dáme na těsto. Na náplň nakapeme rozpuštěné máslo.
4.
Rozválíme si druhou polovinu těsta a položíme na náplň. Okraje zmáčkneme. Doprostřed si uděláme díru.
5.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Podáváme po vychladnutí. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 31.10.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
372.08 kcal
Protein
4.10 g
Sacharidy
z toho cukr
48.79 g
21.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.30 g
10.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama