Sladké houstičky
- Přidat foto
-
Reklama
Sladké kynuté houstičky jsou lahodnou pochoutkou vhodnou k snídani nebo svačině, jemně sladké a nadýchané. Jsou vynikající samotné nebo s máslem a marmeládou.
Reklama
Ingredience
Na kvásek
Na těsto
Postup přípravy
1.
V misce smícháme vlažné mléko s lžičkou cukru a rozdrobíme kostku droždí. Necháme kvásek vzejít asi 10–15 minut na teplém místě.
2.
Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek a sůl. Do středu uděláme důlek a přidáme vejce, vzešlý kvásek a měkké máslo.
3.
Všechny suroviny dobře promícháme a hněteme, dokud nevznikne hladké, nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidáme trochu mouky.
4.
Přikryjeme těsto čistou utěrkou a necháme ho kynout na teplém místě asi 1–1,5 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
5.
Po vykynutí těsto rozdělíme na menší kousky (asi 12–15 podle velikosti houstiček) a vytvarujeme do houstiček. Můžeme je zatočit, uplést nebo nechat v jednoduchém kulatém tvaru.
6.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Houstičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, případně potřeme vejcem pro lesk. Pečeme 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé.
7.
Po upečení necháme houstičky vychladnout na mřížce. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 20 min vaření 2 hod celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
350.90 kcal |
Protein |
7.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
47.55 g
10.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.80 g
8.18 g
|
Reklama
Reklama