Cheddarová omáčka

Tato sýrová omáčka je ideální na nachos – je krémová, sýrová a má perfektní konzistenci, aby se dala snadno nalít na nachos nebo použít jako dip.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Ve středním hrnci rozpustíme máslo na středním ohni. Přidáme hladkou mouku a mícháme, dokud se nezačne tvořit světlá pasta. Mícháme asi 1-2 minuty, aby se mouka lehce opražila, ale nezhnědla.
2.
Pomalu přidáváme mléko a smetanu, neustále mícháme, aby se vytvořila hladká omáčka bez hrudek. Pokračujeme v míchání a zahřívání, dokud omáčka nezačne houstnout.
3.
Jakmile omáčka zhoustne, stáhneme hrnec z ohně a přidáme strouhaný cheddar. Mícháme, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka není krémová.
4.
Ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a chili dle chuti. Mícháme, dokud se všechno nespojí.
5.
Omáčku necháme zchladnout a můžeme ji podávat k nachos, tyčinkám či libovolně dle vlastních preferencí. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
819.41 kcal
Protein
28.57 g
Sacharidy
z toho cukr
15.37 g
7.11 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
72.08 g
43.22 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama