Višňový koláč

Višňový koláč je lahodný dezert, který kombinuje sladkost a kyselost čerstvých višní s nadýchaným a vláčným těstem. Tento jednoduchý recept je ideální pro letní období, kdy jsou višně v sezóně (ale lze jej upéct kdykoliv i z kompotovaných višní), a skvěle se hodí na rodinné oslavy nebo jako pohoštění pro přátele. Koláč můžete podávat samotný, nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny, a jeho příprava vás nezabere mnoho času. Pojďme se do toho pustit!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve velké míse smícháme vejce, cukr krupici, vanilkový cukr a špetku soli. Vše důkladně vyšleháme do pěny.
2.
Přidáme olej a mléko a opět důkladně promícháme.
3.
Do směsi postupně přidáváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mícháme, dokud nezískáme hladké těsto.
4.
Do těsta opatrně vmícháme vypeckované višně.
5.
Vymažeme plech nebo koláčovou formu tukem a nalijeme do něj těsto.
6.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30-40 minut, dokud koláč nezezlátně a není upečený (zkusíme špejlí).
7.
Po upečení necháme koláč vychladnout a můžeme ho posypat moučkovým cukrem, pokud chceme.
8.
Krájíme na porce a podáváme. Můžeme servírovat i se šlehačkou nebo zmrzlinou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
55 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
405.35 kcal
Protein
5.69 g
Sacharidy
z toho cukr
64.26 g
42.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.15 g
2.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama