Višňový koláč
- Přidat foto
-
Reklama
Višňový koláč je lahodný dezert, který kombinuje sladkost a kyselost čerstvých višní s nadýchaným a vláčným těstem. Tento jednoduchý recept je ideální pro letní období, kdy jsou višně v sezóně (ale lze jej upéct kdykoliv i z kompotovaných višní), a skvěle se hodí na rodinné oslavy nebo jako pohoštění pro přátele. Koláč můžete podávat samotný, nebo s kopečkem šlehačky či zmrzliny, a jeho příprava vás nezabere mnoho času. Pojďme se do toho pustit!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Ve velké míse smícháme vejce, cukr krupici, vanilkový cukr a špetku soli. Vše důkladně vyšleháme do pěny.
2.
Přidáme olej a mléko a opět důkladně promícháme.
3.
Do směsi postupně přidáváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mícháme, dokud nezískáme hladké těsto.
4.
Do těsta opatrně vmícháme vypeckované višně.
5.
Vymažeme plech nebo koláčovou formu tukem a nalijeme do něj těsto.
6.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30-40 minut, dokud koláč nezezlátně a není upečený (zkusíme špejlí).
7.
Po upečení necháme koláč vychladnout a můžeme ho posypat moučkovým cukrem, pokud chceme.
8.
Krájíme na porce a podáváme. Můžeme servírovat i se šlehačkou nebo zmrzlinou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 40 min vaření 55 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
405.35 kcal |
Protein |
5.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
64.26 g
42.77 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.15 g
2.45 g
|
Reklama
Reklama