Tvarohové koláče

Tvarohové koláče jsou tradiční českou pochoutkou, která spojuje nadýchané kynuté těsto s bohatou náplní z tvarohu a oblíbené marmelády. Pečou se do zlatova a zdobí křupavou drobenkou, což z nich činí ideální pochoutku k odpolední kávě nebo čaji. Tento recept přináší klasickou chuť domácích koláčů, které se skvěle hodí pro rodinné oslavy i všední dny.

Reklama

Ingredience

Na kvásek

Na těsto

Na náplň

Na drobenku

Množství na
  koláčů

Postup přípravy

1.
Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
2.
Do velké mísy prosejeme hladkou mouku a přidáme cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek a špetku soli. Přidáme vejce, změklé máslo a nakonec kvásek. Vše zpracujeme do hladkého těsta. Necháme ho kynout na teplém místě cca 45–60 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3.
Tvaroh smícháme s cukrem dle chuti.
4.
Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, z každého vytvarujeme kuličku a poté ji rozplácneme na placku. Do středu každého koláče dáme lžíci tvarohové náplně a trošku marmelády.
5.
Smícháme mouku, cukr a máslo, až vznikne drobenka, kterou posypeme vršek koláčů.
6.
Koláče přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut, dokud nejsou koláče zlatavé.
7.
Podáváme vychladlé. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
20 min vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 12 × koláčů
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × koláčů = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × koláčů
Energetická hodnota
481.14 kcal
Protein
12.81 g
Sacharidy
z toho cukr
55.99 g
16.10 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.05 g
13.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama