Tvarohové koláče
- Přidat foto
-
Reklama
Tvarohové koláče jsou tradiční českou pochoutkou, která spojuje nadýchané kynuté těsto s bohatou náplní z tvarohu a oblíbené marmelády. Pečou se do zlatova a zdobí křupavou drobenkou, což z nich činí ideální pochoutku k odpolední kávě nebo čaji. Tento recept přináší klasickou chuť domácích koláčů, které se skvěle hodí pro rodinné oslavy i všední dny.
Reklama
Ingredience
Na kvásek
Na těsto
Na náplň
Na drobenku
Postup přípravy
1.
Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
2.
Do velké mísy prosejeme hladkou mouku a přidáme cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek a špetku soli. Přidáme vejce, změklé máslo a nakonec kvásek. Vše zpracujeme do hladkého těsta. Necháme ho kynout na teplém místě cca 45–60 minut, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3.
Tvaroh smícháme s cukrem dle chuti.
4.
Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, z každého vytvarujeme kuličku a poté ji rozplácneme na placku. Do středu každého koláče dáme lžíci tvarohové náplně a trošku marmelády.
5.
Smícháme mouku, cukr a máslo, až vznikne drobenka, kterou posypeme vršek koláčů.
6.
Koláče přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut, dokud nejsou koláče zlatavé.
7.
Podáváme vychladlé. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
1 hod příprava 20 min vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 12 × koláčů |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × koláčů = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × koláčů |
Energetická hodnota |
481.14 kcal |
Protein |
12.81 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
55.99 g
16.10 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.05 g
13.46 g
|
Reklama
Reklama