Gorgonzolové sušenky

Gorgonzolové sušenky s mletými ořechy a semínky jsou perfektním slaným pohoštěním, které zaujme svou výraznou sýrovou chutí a křupavou texturou. Jsou ideální ke sklence vína nebo jako originální snack pro hosty.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme rozpuštěnou Heru, lžíci zakysané smetany a rozdrobíme gorgonzolu. Přidáme vejce a vše začneme zpracovávat do těsta.
2.
K základní směsi přidáme vegetu, pálivou papriku, mleté ořechy a obě semínka (lněná a slunečnicová). Vše důkladně promícháme, aby se ingredience rovnoměrně propojily.
3.
Těsto hněteme, dokud není hladké a kompaktní. Poté jej zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout přibližně 20 minut.
4.
Odpočinuté těsto rozválíme na tenčí plát (cca 5 mm) a vykrajujeme sušenky libovolného tvaru.
5.
Sušenky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10–12 minut, dokud nejsou zlatavé.
6.
Po vychladnutí jsou gorgonzolové sušenky připravené k servírování. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
12 min vaření
37 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
351.64 kcal
Protein
8.76 g
Sacharidy
z toho cukr
25.77 g
0.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.17 g
9.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama