Gorgonzolové sušenky
- Přidat foto
-
Reklama
Gorgonzolové sušenky s mletými ořechy a semínky jsou perfektním slaným pohoštěním, které zaujme svou výraznou sýrovou chutí a křupavou texturou. Jsou ideální ke sklence vína nebo jako originální snack pro hosty.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme rozpuštěnou Heru, lžíci zakysané smetany a rozdrobíme gorgonzolu. Přidáme vejce a vše začneme zpracovávat do těsta.
2.
K základní směsi přidáme vegetu, pálivou papriku, mleté ořechy a obě semínka (lněná a slunečnicová). Vše důkladně promícháme, aby se ingredience rovnoměrně propojily.
3.
Těsto hněteme, dokud není hladké a kompaktní. Poté jej zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout přibližně 20 minut.
4.
Odpočinuté těsto rozválíme na tenčí plát (cca 5 mm) a vykrajujeme sušenky libovolného tvaru.
5.
Sušenky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 10–12 minut, dokud nejsou zlatavé.
6.
Po vychladnutí jsou gorgonzolové sušenky připravené k servírování. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 12 min vaření 37 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
351.64 kcal |
Protein |
8.76 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
25.77 g
0.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
23.17 g
9.08 g
|
Reklama
Reklama