Jablečné řezy

Jablečné řezy jsou oblíbeným moučníkem, který spojuje jemné máslové těsto s náplní z nastrouhaných jablek, ořechů a skořice. Díky vrstvě vyšlehaného sněhu z bílků mají řezy lehce nadýchanou strukturu, která dokonale doplňuje sladkou, ovocnou chuť. Tento recept je ideální pro podzimní sezónu, kdy jsou jablka v plné zralosti.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na potření

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smícháme mouku, cukr, máslo, žloutky a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto.
2.
Dvě třetiny těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech.
3.
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka, ořechy, rozinky, cukr a skořici.
4.
Na jablečnou vrstvu naneseme vyšlehaný sníh ze tří bílků.
5.
Posypeme zbylou třetinou těsta, kterou můžeme nastrouhat nebo natrhat na malé kousky.
6.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 30-35 minut dozlatova.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
35 min vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 12 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
485.15 kcal
Protein
7.25 g
Sacharidy
z toho cukr
68.20 g
29.93 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.62 g
11.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama