Jablečné řezy
- Přidat foto
-
Reklama
Jablečné řezy jsou oblíbeným moučníkem, který spojuje jemné máslové těsto s náplní z nastrouhaných jablek, ořechů a skořice. Díky vrstvě vyšlehaného sněhu z bílků mají řezy lehce nadýchanou strukturu, která dokonale doplňuje sladkou, ovocnou chuť. Tento recept je ideální pro podzimní sezónu, kdy jsou jablka v plné zralosti.
Reklama
Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na potření
Postup přípravy
1.
Smícháme mouku, cukr, máslo, žloutky a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto.
2.
Dvě třetiny těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech.
3.
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka, ořechy, rozinky, cukr a skořici.
4.
Na jablečnou vrstvu naneseme vyšlehaný sníh ze tří bílků.
5.
Posypeme zbylou třetinou těsta, kterou můžeme nastrouhat nebo natrhat na malé kousky.
6.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C přibližně 30-35 minut dozlatova.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 35 min vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 12 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 13 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
485.15 kcal |
Protein |
7.25 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.20 g
29.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.62 g
11.26 g
|
Reklama
Reklama