Lívanečky s borůvkami
- Přidat foto
-
Reklama
Lívanečky jsou oblíbenou pochoutkou, která se hodí na snídani nebo jako dezert. Tento recept na nadýchané lívanečky je snadný na přípravu a můžete je podávat s různými náplněmi. Dnes si je připravíme s borůvkovou marmeládou a šlehačkou!
Reklama
Ingredience
Na servírování
Postup přípravy
1.
V malém hrnci mírně ohřejeme mléko, aby bylo vlažné (ne horké). Přidáme do něj droždí a trošku cukru a necháme 10 minut odstát, dokud se nevytvoří pěna.
2.
Ve velké míse smícháme polohrubou mouku, špetku soli a cukr.
3.
Do směsi přidáme vejce a směs s droždím.
4.
Pomalu přiléváme vlažné mléko a důkladně mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
5.
Těsto necháme odpočívat na teplém místě asi 30 minut, aby lehce vykynulo.
6.
Na pánvi zahřejeme trochu oleje nebo másla na středním plameni. Pomocí naběračky nalijeme těsto na pánev a smažíme lívanečky z obou stran dozlatova, asi 2–3 minuty z každé strany.
7.
Hotové lívanečky servírujeme teplé s borůvkovou marmeládou a šlehačkou. Můžeme je také posypat cukrem nebo ozdobit čerstvými borůvkami. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
355.59 kcal |
Protein |
14.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
60.01 g
11.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.79 g
1.97 g
|
Reklama
Reklama