Zapečená cuketa se sýrem

Tento jednoduchý recept na zapečenou cuketu s bohatou sýrovou vrstvou je skvělým lehkým pokrmem nebo přílohou. Spojení cukety, hermelínu, eidamu a cheddaru vytvoří lahodně krémový a jemně kořeněný pokrm.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
2.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka o tloušťce přibližně 8 mm. Ze středu každého kolečka lžičkou vydlabeme dužinu, abychom vytvořili malý prostor pro sýrovou náplň.
3.
Kolečka cukety rozložíme na připravený plech a posypeme je špetkou majoránky.
4.
Do středu každého kolečka vložíme kousek hermelínu. Na hermelín nasypeme vrstvu strouhaného eidamu a nakonec posypeme trochou cheddaru.
5.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15–20 minut, dokud se sýry nerozpustí a povrch lehce nezhnědne.
6.
Cuketa chutná skvěle teplá i studená. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
223.08 kcal
Protein
14.65 g
Sacharidy
z toho cukr
1.89 g
1.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.53 g
10.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama