Zapečená cuketa se sýrem
- Přidat foto
-
Reklama
Tento jednoduchý recept na zapečenou cuketu s bohatou sýrovou vrstvou je skvělým lehkým pokrmem nebo přílohou. Spojení cukety, hermelínu, eidamu a cheddaru vytvoří lahodně krémový a jemně kořeněný pokrm.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
2.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka o tloušťce přibližně 8 mm. Ze středu každého kolečka lžičkou vydlabeme dužinu, abychom vytvořili malý prostor pro sýrovou náplň.
3.
Kolečka cukety rozložíme na připravený plech a posypeme je špetkou majoránky.
4.
Do středu každého kolečka vložíme kousek hermelínu. Na hermelín nasypeme vrstvu strouhaného eidamu a nakonec posypeme trochou cheddaru.
5.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15–20 minut, dokud se sýry nerozpustí a povrch lehce nezhnědne.
6.
Cuketa chutná skvěle teplá i studená. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 20 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
223.08 kcal |
Protein |
14.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
1.89 g
1.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.53 g
10.88 g
|
Reklama
Reklama