Špagety Carbonara

Špagety Carbonara jsou tradiční italské jídlo, které spojuje jednoduchost a bohatou chuť. Tento recept kombinuje krémovou omáčku z vajec, parmazánu a pancetty, což vytváří perfektní spojení chutí. Je to rychlé a chutné jídlo, ideální pro (ne)všední večeři nebo rychlý oběd.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
2.
Mezitím nakrájíme pancettu nebo slaninu na kostičky. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje, přidáme česnek a necháme ho provonět. Poté přidáme pancettu a smažíme ji, dokud nebude křupavá. Česnek pak vyjmeme.
3.
V míse rozšleháme vajíčka a žloutky. Přidáme polovinu nastrouhaného parmazánu a dobře promícháme. Osolíme jen lehce, protože pancetta i sýr jsou již slané, a přidáme hodně čerstvě mletého pepře.
4.
Když jsou špagety uvařené, scedíme je (trochu vody z vaření si ponecháme) a přidáme je přímo na pánev k pancettě.
5.
Odstavíme z ohně, necháme trochu zchladnout a přimícháme vaječnou směs. Mícháme, dokud se vajíčka nezačnou zahřívat od špaget a nevytvoří krémovou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody z vaření těstovin.
6.
Podáváme s extra parmazánem a čerstvě mletým pepřem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 64 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
713.32 kcal
Protein
29.82 g
Sacharidy
z toho cukr
77.11 g
2.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.44 g
11.41 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama