Špagety Carbonara
- Přidat foto
-
Reklama
Špagety Carbonara jsou tradiční italské jídlo, které spojuje jednoduchost a bohatou chuť. Tento recept kombinuje krémovou omáčku z vajec, parmazánu a pancetty, což vytváří perfektní spojení chutí. Je to rychlé a chutné jídlo, ideální pro (ne)všední večeři nebo rychlý oběd.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
2.
Mezitím nakrájíme pancettu nebo slaninu na kostičky. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje, přidáme česnek a necháme ho provonět. Poté přidáme pancettu a smažíme ji, dokud nebude křupavá. Česnek pak vyjmeme.
3.
V míse rozšleháme vajíčka a žloutky. Přidáme polovinu nastrouhaného parmazánu a dobře promícháme. Osolíme jen lehce, protože pancetta i sýr jsou již slané, a přidáme hodně čerstvě mletého pepře.
4.
Když jsou špagety uvařené, scedíme je (trochu vody z vaření si ponecháme) a přidáme je přímo na pánev k pancettě.
5.
Odstavíme z ohně, necháme trochu zchladnout a přimícháme vaječnou směs. Mícháme, dokud se vajíčka nezačnou zahřívat od špaget a nevytvoří krémovou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vody z vaření těstovin.
6.
Podáváme s extra parmazánem a čerstvě mletým pepřem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 15 min vaření 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 64 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
713.32 kcal |
Protein |
29.82 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
77.11 g
2.98 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
29.44 g
11.41 g
|
Reklama
Reklama