Vepřová panenka s houbovou omáčkou a batátovými hranolky
- Přidat foto
-
Reklama
Tento recept na vepřovou panenku s houbovou omáčkou je ideální pro víkendové vaření. Lahodná kombinace masa, smetanové omáčky a pečených batátů jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Osolíme a opepříme vepřovou panenku ze všech stran. Na rozpálené pánvi panenku osmahneme po dobu 30 sekund z každé strany, aby se zatáhla.
2.
Přendáme panenku na plech, zapíchneme do masa pečicí sondu a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C. Vyndáme, když sonda ukáže 63 °C.
3.
Batáty důkladně umyjeme a nakrájíme na hranolky. Vyskládáme je na pečicí papír na plech, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením na grilovanou zeleninu.
4.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
5.
Na pánvi s olejem osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
6.
Přidáme nadrobno nakrájené houby a smažíme, dokud nezhnědnou.
7.
Přidáme smetanu a houbové koření. Vaříme asi 2 minuty, dokud se omáčka nezahustí.
8.
Podáváme vepřovou panenku s houbovou omáčkou a pečenými batáty ihned po uvaření. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
25 min příprava 35 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 51 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
464.50 kcal |
Protein |
38.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.66 g
13.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.18 g
6.71 g
|
Reklama
Reklama