Vepřová panenka s houbovou omáčkou a batátovými hranolky

Tento recept na vepřovou panenku s houbovou omáčkou je ideální pro víkendové vaření. Lahodná kombinace masa, smetanové omáčky a pečených batátů jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Osolíme a opepříme vepřovou panenku ze všech stran. Na rozpálené pánvi panenku osmahneme po dobu 30 sekund z každé strany, aby se zatáhla.
2.
Přendáme panenku na plech, zapíchneme do masa pečicí sondu a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C. Vyndáme, když sonda ukáže 63 °C.
3.
Batáty důkladně umyjeme a nakrájíme na hranolky. Vyskládáme je na pečicí papír na plech, pokapeme olivovým olejem a posypeme kořením na grilovanou zeleninu.
4.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut.
5.
Na pánvi s olejem osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.
6.
Přidáme nadrobno nakrájené houby a smažíme, dokud nezhnědnou.
7.
Přidáme smetanu a houbové koření. Vaříme asi 2 minuty, dokud se omáčka nezahustí.
8.
Podáváme vepřovou panenku s houbovou omáčkou a pečenými batáty ihned po uvaření. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
35 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 51 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
464.50 kcal
Protein
38.49 g
Sacharidy
z toho cukr
40.66 g
13.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.18 g
6.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama