Jablečný koláč s ricottou
Jablečný koláč s ricottou je jednoduchý a rychlý dezert, který si oblíbí celá rodina. Křehké těsto, krémová náplň a voňavá jablka tvoří neodolatelnou kombinaci. Vyzkoušíte?
Reklama
Postup přípravy
1.
Těsto necháme 10 minut při pokojové teplotě povolit. Formu na koláč vyložíme těstem, odkrojíme přebytečné okraje a ponecháme je na pozdější zdobení.
2.
Dno těsta propícháme vidličkou, zakryjeme pečicím papírem a zasypeme fazolemi nebo keramickými kuličkami. Předpečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut. Fazole odstraníme a necháme korpus vychladnout.
3.
Tvaroh smícháme s ricottou a vanilkovým cukrem, dokud nevznikne hladký krém. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus.
4.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je rovnoměrně na tvarohovou náplň. Z odkrojků těsta můžeme vytvořit ozdobné proužky a položit je přes jablka.
5.
Koláč pečeme při 180 °C dalších 25–30 minut, dokud jablka nezměknou a těsto nezezlátne.
6.
Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme skořicí a případně ještě trochou vanilkového cukru. Podáváme samotný nebo s kopečkem šlehačky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
371.43 kcal |
Protein |
10.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.00 g
19.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.30 g
6.35 g
|
Reklama
Reklama