Jablečný koláč s ricottou

Jablečný koláč s ricottou je jednoduchý a rychlý dezert, který si oblíbí celá rodina. Křehké těsto, krémová náplň a voňavá jablka tvoří neodolatelnou kombinaci. Vyzkoušíte?

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Těsto necháme 10 minut při pokojové teplotě povolit. Formu na koláč vyložíme těstem, odkrojíme přebytečné okraje a ponecháme je na pozdější zdobení.
2.
Dno těsta propícháme vidličkou, zakryjeme pečicím papírem a zasypeme fazolemi nebo keramickými kuličkami. Předpečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut. Fazole odstraníme a necháme korpus vychladnout.
3.
Tvaroh smícháme s ricottou a vanilkovým cukrem, dokud nevznikne hladký krém. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus.
4.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je rovnoměrně na tvarohovou náplň. Z odkrojků těsta můžeme vytvořit ozdobné proužky a položit je přes jablka.
5.
Koláč pečeme při 180 °C dalších 25–30 minut, dokud jablka nezměknou a těsto nezezlátne.
6.
Hotový koláč necháme vychladnout, posypeme skořicí a případně ještě trochou vanilkového cukru. Podáváme samotný nebo s kopečkem šlehačky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 11.12.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
371.43 kcal
Protein
10.16 g
Sacharidy
z toho cukr
36.00 g
19.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.30 g
6.35 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama