Indie s kuřecím masem, cizrnou a kokosovým mlékem

Tento recept je plný aromatických koření a chutí, které vám připomenou tradiční indickou kuchyni. S bohatou směsí koření, jako je zázvor, česnek, kurkuma a římský kmín, se toto jídlo stává dokonalou kombinací lahodné krémové omáčky a šťavnatého masa. Podáváme s rýží nebo naan chlebem pro autentický zážitek.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na oleji osmahneme cibuli dozlatova. Přidáme česnek, zázvor, mletou chilli papričku a římský kmín, krátce restujeme.
2.
Přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme, aby se maso zatáhlo.
3.
Přidáme brambory a kurkumu, vše dobře promícháme.
4.
Zalijeme kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Poté snížíme plamen a vaříme pod pokličkou asi 20-25 minut, dokud brambory a maso nejsou měkké.
5.
Nakonec přidáme cizrnu a garam masalu, krátce povaříme. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
6.
Podáváme s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
718.14 kcal
Protein
43.05 g
Sacharidy
z toho cukr
50.20 g
10.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.14 g
22.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama