Rukolová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Rukolová polévka je svěží a chutný pokrm, který spojuje jemnou chuť brambor s pikantní rukolou. Díky smetaně je polévka krásně krémová, a muškátový oříšek jí dodá příjemnou vůni. Je to ideální jídlo pro chladné dny, kdy máte chuť na něco lehkého, ale s bohatou chutí. Servírovaná s trochou zakysané smetany se stává skvostným pokrmem na každou příležitost.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
2.
Zalijeme cibuli bílým vínem a necháme ho zcela odpařit.
3.
Na kostičky nakrájíme brambory a přidáme je do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou.
4.
Když jsou brambory měkké, přilijeme smetanu ke šlehání.
5.
Do polévky přidáme rukolu (několik lístků si necháme na ozdobu) a necháme 2 minuty povařit.
6.
Odstavíme hrnec z plotny a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
7.
Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
8.
Polévku podáváme s ozdobou z rukoly a zakysanou smetanou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 25 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 21 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
283.11 kcal |
Protein |
4.35 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
19.18 g
4.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.81 g
11.65 g
|
Reklama
Reklama