Rukolová polévka

Rukolová polévka je svěží a chutný pokrm, který spojuje jemnou chuť brambor s pikantní rukolou. Díky smetaně je polévka krásně krémová, a muškátový oříšek jí dodá příjemnou vůni. Je to ideální jídlo pro chladné dny, kdy máte chuť na něco lehkého, ale s bohatou chutí. Servírovaná s trochou zakysané smetany se stává skvostným pokrmem na každou příležitost.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci rozpustíme máslo a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
2.
Zalijeme cibuli bílým vínem a necháme ho zcela odpařit.
3.
Na kostičky nakrájíme brambory a přidáme je do hrnce. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou.
4.
Když jsou brambory měkké, přilijeme smetanu ke šlehání.
5.
Do polévky přidáme rukolu (několik lístků si necháme na ozdobu) a necháme 2 minuty povařit.
6.
Odstavíme hrnec z plotny a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
7.
Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
8.
Polévku podáváme s ozdobou z rukoly a zakysanou smetanou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
25 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
283.11 kcal
Protein
4.35 g
Sacharidy
z toho cukr
19.18 g
4.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.81 g
11.65 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama