Šátečky se zelím a slaninou

Šátečky s kyselým zelím a slaninou jsou lahodné křupavé jednohubky, které kombinují jemnost listového těsta s výraznou chutí tradiční české náplně. Skvěle se hodí jako předkrm, občerstvení na oslavy nebo rychlá svačina k pivu. Tento recept ocení všichni milovníci slaných a voňavých dobrot.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvi vyškvaříme slaninu. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Vmícháme kyselé zelí a kmín a vše krátce podusíme, dokud se přebytečná tekutina neodpaří. Ochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
2.
Listové těsto rozválíme na lehce pomoučněné ploše na tloušťku asi 2–3 mm. Nakrájíme ho na čtverce (cca 8 × 8 cm). Do středu každého čtverce dáme lžičku připravené náplně. Spojíme protilehlé rohy čtverce a důkladně přitiskneme, aby šátečky držely tvar.
3.
Šátečky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé.
4.
Podáváme teplé i studené. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
516.07 kcal
Protein
10.63 g
Sacharidy
z toho cukr
32.67 g
2.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.00 g
7.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama