Sladko-slaná kuřecí křidélka

Pečená kuřecí křidélka se sladko-slanou marinádou jsou ideálním jídlem pro milovníky výrazných chutí. Kombinace medu, sójové omáčky a aromatického koření dodává pokrmu neodolatelnou karamelovou glazuru. Tento recept je skvělou volbou pro přátelská setkání nebo jako chutná alternativa k tradičním obědům. Snadná příprava a šťavnatý výsledek si získají každého, kdo je ochutná.

Reklama

Ingredience

Na marinádu

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme a z každého křídla odřízneme špičku (pokud je přítomná). Potřeme je olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.
2.
V misce smícháme všechny ingredience na marinádu: sójovou omáčku, med, kečup, cukr, ocet, česnek, zázvor, chilli omáčku a sezamový olej. Důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.
3.
Křidélka vložíme do velké uzavíratelné nádoby nebo sáčku, zalijeme marinádou, uzavřeme a necháme marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
4.
Předehřejeme troubu na 200 °C. Křidélka rozložíme na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. Pečeme přibližně 35–40 minut, během pečení křidélka několikrát otočíme a potíráme zbylou marinádou, aby se krásně leskla.
5.
Hotová křidélka servírujeme horká, posypaná sezamovými semínky nebo čerstvým nasekaným koriandrem pro extra chuť. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
602.43 kcal
Protein
45.35 g
Sacharidy
z toho cukr
20.58 g
18.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.80 g
9.48 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama