Pečené brambory se slaninou a česnekovým dipem

Pečené brambory „na ježka“ s česnekovým dipem, slaninou a pažitkou jsou jednoduchým, ale chutným pokrmem, který si můžete vychutnat jako hlavní chod nebo jako skvělou přílohu. Křupavé brambory plněné česnekem, pokapané slaninou a posypané čerstvou pažitkou tvoří dokonalou kombinaci chutí, kterou si oblíbí každý milovník bramborových specialit.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory dobře omyjeme a osušíme. Poté je nakrájíme "na ježka", tj. po délce až téměř ke spodku, ale tak, aby zůstaly celé a držely pohromadě.
2.
Smícháme olivový olej s nadrceným česnekem, oregánem, solí, pepřem a špetkou pálivé papriky. Tuto směs rovnoměrně potřeme na brambory, aby se marináda dostala i do jednotlivých zářezů.
3.
Brambory přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 60–70 minut, dokud nejsou měkké a okraje začnou zlátnout.
4.
Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi dokřupava. Po upečení brambor je posypeme křupavou slaninou a čerstvou nasekanou pažitkou.
5.
Zakysanou smetanu smícháme s jemně nasekaným česnekem, solí a trochou pepře. Podáváme na bramborách či vedle pečených brambor jako dip. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 14.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod 10 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
545.32 kcal
Protein
12.40 g
Sacharidy
z toho cukr
59.76 g
4.88 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.09 g
9.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama