Pečené brambory se slaninou a česnekovým dipem
- Přidat foto
-
Reklama
Pečené brambory „na ježka“ s česnekovým dipem, slaninou a pažitkou jsou jednoduchým, ale chutným pokrmem, který si můžete vychutnat jako hlavní chod nebo jako skvělou přílohu. Křupavé brambory plněné česnekem, pokapané slaninou a posypané čerstvou pažitkou tvoří dokonalou kombinaci chutí, kterou si oblíbí každý milovník bramborových specialit.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brambory dobře omyjeme a osušíme. Poté je nakrájíme "na ježka", tj. po délce až téměř ke spodku, ale tak, aby zůstaly celé a držely pohromadě.
2.
Smícháme olivový olej s nadrceným česnekem, oregánem, solí, pepřem a špetkou pálivé papriky. Tuto směs rovnoměrně potřeme na brambory, aby se marináda dostala i do jednotlivých zářezů.
3.
Brambory přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 60–70 minut, dokud nejsou měkké a okraje začnou zlátnout.
4.
Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi dokřupava. Po upečení brambor je posypeme křupavou slaninou a čerstvou nasekanou pažitkou.
5.
Zakysanou smetanu smícháme s jemně nasekaným česnekem, solí a trochou pepře. Podáváme na bramborách či vedle pečených brambor jako dip. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 1 hod 10 min vaření 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
545.32 kcal |
Protein |
12.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
59.76 g
4.88 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
26.09 g
9.26 g
|
Reklama
Reklama