Špekové knedlíky se zelím

Tento recept na tradiční špekové knedlíky je ideálním pokrmem pro milovníky české kuchyně. Jemné, nadýchané knedlíky plněné anglickou slaninou se výborně doplňují s jemně dušeným bílým zelím a křupavou vídeňskou cibulkou, která dodává pokrmu extra chuťový zážitek. Skvělý oběd nebo večeře pro každou příležitost.

Reklama

Ingredience

Na zelí

Na cibulku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bílé pečivo nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
2.
Přidáme nasekanou petrželku, slaninu, sůl, hrubou mouku a promícháme.
3.
Vejce a mléko lehce vyšleháme a přidáme k suché směsi. Vše dobře spojíme, aby vzniklo těsto.
4.
Z těsta tvoříme malé kuličky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme cca 15-20 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
5.
Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kmín a poté přidáme nakrájené zelí. Zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Ochutnáme a přidáme sůl, cukr a ocet podle chuti.
6.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme na sádle s cukrem, dokud nezezlátnou.
7.
Špekové knedlíky podáváme s dušeným bílým zelím a vídeňskou cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 14.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
541.16 kcal
Protein
17.89 g
Sacharidy
z toho cukr
58.67 g
9.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.59 g
8.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama