Špekové knedlíky se zelím
Tento recept na tradiční špekové knedlíky je ideálním pokrmem pro milovníky české kuchyně. Jemné, nadýchané knedlíky plněné anglickou slaninou se výborně doplňují s jemně dušeným bílým zelím a křupavou vídeňskou cibulkou, která dodává pokrmu extra chuťový zážitek. Skvělý oběd nebo večeře pro každou příležitost.
Reklama
Postup přípravy
1.
Bílé pečivo nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
2.
Přidáme nasekanou petrželku, slaninu, sůl, hrubou mouku a promícháme.
3.
Vejce a mléko lehce vyšleháme a přidáme k suché směsi. Vše dobře spojíme, aby vzniklo těsto.
4.
Z těsta tvoříme malé kuličky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme cca 15-20 minut, dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
5.
Na sádle nebo oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme kmín a poté přidáme nakrájené zelí. Zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do měkka. Ochutnáme a přidáme sůl, cukr a ocet podle chuti.
6.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a smažíme na sádle s cukrem, dokud nezezlátnou.
7.
Špekové knedlíky podáváme s dušeným bílým zelím a vídeňskou cibulkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
541.16 kcal |
Protein |
17.89 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
58.67 g
9.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.59 g
8.47 g
|
Reklama
Reklama