Kakaové cukroví s kakaovým krémem

Elegantní a lahodné vánoční cukroví, které zaujme intenzivní čokoládovou chutí a atraktivním zdobením. Skvělá volba pro všechny milovníky kakaa a čokolády.

Reklama

Ingredience

Na krém

Na ozdobu

Množství na
  kusů

Postup přípravy

1.
V míse smícháme mouku, moučkový cukr, kakao a špetku soli. Přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutek. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
2.
Těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku cca 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary (například kolečka, hvězdičky nebo obdélníčky).
3.
Cukroví přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme přibližně 8–10 minut. Necháme vychladnout.
4.
Máslo utřeme s moučkovým cukrem do světlé pěny. Přidáme kakao a vanilkový extrakt. Důkladně vyšleháme, aby byl krém hladký a nadýchaný.
5.
Krémem slepujeme vždy dva kusy cukroví k sobě.
6.
Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a cukroví s ní pocákáme. To stejné s bílou čokoládou.
7.
Necháme ztuhnout. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 14.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min příprava
10 min vaření
2 hod celkem
Množství: 35 × kusů
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × kusů = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusů
Energetická hodnota
119.19 kcal
Protein
1.30 g
Sacharidy
z toho cukr
12.27 g
7.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.15 g
4.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama