Pistáciové řezy s čokoládou

Pistáciové řezy s hořkou čokoládovou polevou jsou dokonalou sladkou tečkou pro každou příležitost. Jemné pistáciové těsto, obohacené o jemnou hořkou čokoládovou polevu, vytváří harmonickou chuťovou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkých dezertů.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na polevu

Na posypání

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu o rozměrech přibližně 20x30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2.
Těsto připravíme tak, že oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé, nadýchané směsi. Postupně přidáme mleté pistácie, hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
3.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a lehce ho zapracujeme do pistáciového těsta.
4.
Těsto rozetřeme do připravené formy a pečeme přibližně 25-30 minut, nebo dokud špejle vložená do těsta nevychází čistá.
5.
Po upečení necháme těsto vychladnout.
6.
Na polevu si nad vodní lázní rozpustíme hořkou čokoládu s 2 lžícemi smetany. Až bude hladká, nalijeme ji na vychladlé pistáciové těsto, zasypeme ještě nasekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.
7.
Po ztuhnutí polevy nakrájíme na řezy. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
290.10 kcal
Protein
7.58 g
Sacharidy
z toho cukr
29.17 g
16.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.05 g
4.71 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama