Pistáciové řezy s čokoládou
Pistáciové řezy s hořkou čokoládovou polevou jsou dokonalou sladkou tečkou pro každou příležitost. Jemné pistáciové těsto, obohacené o jemnou hořkou čokoládovou polevu, vytváří harmonickou chuťovou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkých dezertů.
Reklama
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu o rozměrech přibližně 20x30 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2.
Těsto připravíme tak, že oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé, nadýchané směsi. Postupně přidáme mleté pistácie, hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
3.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a lehce ho zapracujeme do pistáciového těsta.
4.
Těsto rozetřeme do připravené formy a pečeme přibližně 25-30 minut, nebo dokud špejle vložená do těsta nevychází čistá.
5.
Po upečení necháme těsto vychladnout.
6.
Na polevu si nad vodní lázní rozpustíme hořkou čokoládu s 2 lžícemi smetany. Až bude hladká, nalijeme ji na vychladlé pistáciové těsto, zasypeme ještě nasekanými pistáciemi a necháme ztuhnout.
7.
Po ztuhnutí polevy nakrájíme na řezy. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
290.10 kcal |
Protein |
7.58 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.17 g
16.67 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.05 g
4.71 g
|
Reklama
Reklama