Celerový krém s pečeným česnekem a restovanou mrkví
- Přidat foto
-
Reklama
Celerový krém s pečeným česnekem a restovanou mrkví je lahodná a jemná polévka, ideální pro chladné dny. Pečený česnek dodává krémové konzistenci a delikátní chuť, zatímco restovaná mrkev přináší příjemnou sladkost a barvu. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výtečně zasytí.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Celou hlavičku česneku rozřízneme napůl a vložíme do alobalu. Pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40-45 minut, dokud česnek nezměkne.
2.
Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a osmažíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme celer a restujeme 5-7 minut, dokud celer nezměkne.
3.
K celeru přidáme oloupanou nakrájenou bramboru a restujeme další 3-4 minuty. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud není zelenina zcela měkká (asi 20 minut).
4.
Vyndáme pečený česnek z alobalu, rozebereme jednotlivé stroužky a přidáme je do polévky. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme smetanu a ještě krátce promixujeme. Dochutíme solí a pepřem.
5.
Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo a restujeme na něm nakrájenou mrkev do zlatova, aby získala lehce karamelizovaný povrch.
6.
Krém rozdělíme do talířů, na vrch položíme restovanou mrkev, zakápneme olivovým olejem a dozdobíme dle chuti. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 40 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
273.08 kcal |
Protein |
5.64 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.43 g
6.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.29 g
4.89 g
|
Reklama
Reklama