Celerový krém s pečeným česnekem a restovanou mrkví

Celerový krém s pečeným česnekem a restovanou mrkví je lahodná a jemná polévka, ideální pro chladné dny. Pečený česnek dodává krémové konzistenci a delikátní chuť, zatímco restovaná mrkev přináší příjemnou sladkost a barvu. Tento recept je jednoduchý na přípravu a výtečně zasytí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Celou hlavičku česneku rozřízneme napůl a vložíme do alobalu. Pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40-45 minut, dokud česnek nezměkne.
2.
Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a osmažíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme celer a restujeme 5-7 minut, dokud celer nezměkne.
3.
K celeru přidáme oloupanou nakrájenou bramboru a restujeme další 3-4 minuty. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, dokud není zelenina zcela měkká (asi 20 minut).
4.
Vyndáme pečený česnek z alobalu, rozebereme jednotlivé stroužky a přidáme je do polévky. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme smetanu a ještě krátce promixujeme. Dochutíme solí a pepřem.
5.
Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo a restujeme na něm nakrájenou mrkev do zlatova, aby získala lehce karamelizovaný povrch.
6.
Krém rozdělíme do talířů, na vrch položíme restovanou mrkev, zakápneme olivovým olejem a dozdobíme dle chuti. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 22.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
273.08 kcal
Protein
5.64 g
Sacharidy
z toho cukr
30.43 g
6.75 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.29 g
4.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama