Ďábelské topinky
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbená klasika, která vás zahřeje a povzbudí. Pikantní směs na topinkách se hodí jako rychlá večeře nebo pohoštění pro přátele.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme.
2.
Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Maso restujeme, dokud nezíská hezky zlatou barvu a nepustí šťávu.
3.
Přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku a chilli papričku (podle chuti). Promícháme a krátce restujeme.
4.
Přilijeme konzervovaná rajčata a kečup nebo protlak. Podusíme asi 10 minut, aby se chutě spojily a omáčka lehce zhoustla. Dle chuti dosolíme nebo dopepříme.
5.
Mezitím připravíme topinky: na pánvi nebo v toustovači opečeme krajíce chleba dozlatova. Pokud chceme klasické smažené topinky, osmažíme je na troše oleje.
6.
Hotovou směs rozdělíme na opečené topinky a ihned podáváme. Lze ozdobit čerstvou petrželkou nebo sýrem dle chuti. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
411.41 kcal |
Protein |
16.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.26 g
11.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
20.77 g
5.26 g
|
Reklama
Reklama