Mrkvovo-petrželový krém s pomerančovou šťávou

Tento polévkový krém je osvěžující a díky kombinaci pomerančové šťávy a římského kmínu příjemně exotický. Skvělý jako předkrm nebo lehký oběd!

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Mrkev a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
2.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a restujeme do zesklovatění. Vmícháme římský kmín a necháme krátce rozvonět.
3.
Přidáme nakrájenou mrkev a petržel. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na středním plameni, dokud zelenina nezměkne.
4.
Když je zelenina měkká, polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
5.
Přidáme pomerančovou šťávu, smetanu a dochutíme solí a pepřem. Polévku krátce povaříme, aby se chutě propojily, ale už ji nevaříme příliš dlouho, aby si zachovala svěžest pomeranče.
6.
Krém nalijeme do misek a ozdobíme čerstvými bylinkami, dýňovými semínky nebo krutony.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 26.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
246.85 kcal
Protein
5.21 g
Sacharidy
z toho cukr
24.26 g
15.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.39 g
6.40 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama