Mrkvovo-petrželový krém s pomerančovou šťávou
- Přidat foto
-
Reklama
Tento polévkový krém je osvěžující a díky kombinaci pomerančové šťávy a římského kmínu příjemně exotický. Skvělý jako předkrm nebo lehký oběd!
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mrkev a petržel očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo.
2.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a restujeme do zesklovatění. Vmícháme římský kmín a necháme krátce rozvonět.
3.
Přidáme nakrájenou mrkev a petržel. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme na středním plameni, dokud zelenina nezměkne.
4.
Když je zelenina měkká, polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
5.
Přidáme pomerančovou šťávu, smetanu a dochutíme solí a pepřem. Polévku krátce povaříme, aby se chutě propojily, ale už ji nevaříme příliš dlouho, aby si zachovala svěžest pomeranče.
6.
Krém nalijeme do misek a ozdobíme čerstvými bylinkami, dýňovými semínky nebo krutony.
7.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 30 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
246.85 kcal |
Protein |
5.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
24.26 g
15.70 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.39 g
6.40 g
|
Reklama
Reklama