Vepřový steak z kýty, opékané brambory a chilli barbecue omáčka

Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s křupavými brambory a pikantní omáčkou, která dodává jídlu výjimečnou chuť. Ideální volba pro milovníky grilovaných a výrazně ochucených pokrmů.

Reklama

Ingredience

Na brambory

Na omáčku

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky vepřové kýty jemně naklepeme paličkou přes potravinovou fólii. Smícháme olivový olej, nasekaný česnek, mletou papriku, sůl a pepř a touto směsí maso potřeme. Necháme marinovat alespoň 30 minut.
2.
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky či poloviny (u menších brambor). Smícháme je s olivovým olejem, rozmarýnem, solí a pepřem. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
3.
V menším hrnci smícháme kečup, med, sójovou omáčku, chilli, římský kmín a prolisovaný česnek. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
4.
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Steaky opékáme z obou stran dozlatova, každou stranu cca 3–4 minuty (dle tloušťky masa).
5.
Na talíř servírujeme steak, vedle opékané brambory a misku chilli barbecue omáčky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 28.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
520.38 kcal
Protein
36.85 g
Sacharidy
z toho cukr
49.75 g
16.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.86 g
3.13 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama