Vepřový steak z kýty, opékané brambory a chilli barbecue omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s křupavými brambory a pikantní omáčkou, která dodává jídlu výjimečnou chuť. Ideální volba pro milovníky grilovaných a výrazně ochucených pokrmů.
Reklama
Ingredience
Na brambory
Na omáčku
Postup přípravy
1.
Plátky vepřové kýty jemně naklepeme paličkou přes potravinovou fólii. Smícháme olivový olej, nasekaný česnek, mletou papriku, sůl a pepř a touto směsí maso potřeme. Necháme marinovat alespoň 30 minut.
2.
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky či poloviny (u menších brambor). Smícháme je s olivovým olejem, rozmarýnem, solí a pepřem. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
3.
V menším hrnci smícháme kečup, med, sójovou omáčku, chilli, římský kmín a prolisovaný česnek. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
4.
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Steaky opékáme z obou stran dozlatova, každou stranu cca 3–4 minuty (dle tloušťky masa).
5.
Na talíř servírujeme steak, vedle opékané brambory a misku chilli barbecue omáčky. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 30 min vaření 1 hod 20 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
520.38 kcal |
Protein |
36.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
49.75 g
16.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.86 g
3.13 g
|
Reklama
Reklama