Vepřový steak z kýty, opékané brambory a chilli barbecue omáčka

Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s křupavými brambory a pikantní omáčkou, která dodává jídlu výjimečnou chuť. Ideální volba pro milovníky grilovaných a výrazně ochucených pokrmů.

Reklama

Ingredience

Na brambory

Na omáčku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky vepřové kýty jemně naklepeme paličkou přes potravinovou fólii. Smícháme olivový olej, nasekaný česnek, mletou papriku, sůl a pepř a touto směsí maso potřeme. Necháme marinovat alespoň 30 minut.
2.
Brambory očistíme a nakrájíme na plátky či poloviny (u menších brambor). Smícháme je s olivovým olejem, rozmarýnem, solí a pepřem. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 30 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
3.
V menším hrnci smícháme kečup, med, sójovou omáčku, chilli, římský kmín a prolisovaný česnek. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
4.
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Steaky opékáme z obou stran dozlatova, každou stranu cca 3–4 minuty (dle tloušťky masa).
5.
Na talíř servírujeme steak, vedle opékané brambory a misku chilli barbecue omáčky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 28.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
30 min vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
520.38 kcal
Protein
36.85 g
Sacharidy
z toho cukr
49.75 g
16.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.86 g
3.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama