Smažená vepřová kapsa se šunkou a ementálem
Smažená vepřová kapsa plněná šunkou a ementálem je klasickým pokrmem, který spojuje šťavnaté maso, výrazný sýr a jemnou šunku. Tento recept je oblíbený pro svou jednoduchost a rychlou přípravu, díky které je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Podává se nejčastěji s bramborovou přílohou a salátkem.
Reklama
Postup přípravy
1.
Každý vepřový plátek nařízneme do kapsy (neprořízneme až na konec). Opatrně rozklepeme přes potravinovou fólii na tenčí plát.
2.
Kapsy osolíme, opepříme z obou stran. Do každé vložíme plátek šunky a ementálu, poté pevně uzavřeme a případně zajistíme párátky, aby náplň nevypadla.
3.
Kapsy postupně obalíme v hladké mouce, poté ve vejci rozšlehaném se špetkou soli, a nakonec ve strouhance.
4.
Ve velké pánvi rozpálíme dostatek oleje na střední teplotu. Kapsy smažíme dozlatova z obou stran, cca 3–4 minuty na každé straně, dokud nejsou dokonale propečené.
5.
Hotové kapsy necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk. Podáváme s pečenými brambory či bramborovu kaší. Skvěle se hodí také rajčatový salátek. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
30 min příprava 20 min vaření 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
297.06 kcal |
Protein |
39.14 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.38 g
0.67 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.96 g
4.16 g
|
Reklama
Reklama