Smažená vepřová kapsa se šunkou a ementálem

Smažená vepřová kapsa plněná šunkou a ementálem je klasickým pokrmem, který spojuje šťavnaté maso, výrazný sýr a jemnou šunku. Tento recept je oblíbený pro svou jednoduchost a rychlou přípravu, díky které je ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Podává se nejčastěji s bramborovou přílohou a salátkem.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Každý vepřový plátek nařízneme do kapsy (neprořízneme až na konec). Opatrně rozklepeme přes potravinovou fólii na tenčí plát.
2.
Kapsy osolíme, opepříme z obou stran. Do každé vložíme plátek šunky a ementálu, poté pevně uzavřeme a případně zajistíme párátky, aby náplň nevypadla.
3.
Kapsy postupně obalíme v hladké mouce, poté ve vejci rozšlehaném se špetkou soli, a nakonec ve strouhance.
4.
Ve velké pánvi rozpálíme dostatek oleje na střední teplotu. Kapsy smažíme dozlatova z obou stran, cca 3–4 minuty na každé straně, dokud nejsou dokonale propečené.
5.
Hotové kapsy necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk. Podáváme s pečenými brambory či bramborovu kaší. Skvěle se hodí také rajčatový salátek. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 23.2.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 30 min příprava
20 min vaření
50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
297.06 kcal
Protein
39.14 g
Sacharidy
z toho cukr
3.38 g
0.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.96 g
4.16 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama