Keftedes s mátou v rajčatové omáčce se skořicí a máslovým kuskusem

Masové koule s mátou na rajčatové omáčce se skořicí představují harmonické spojení sladkých, kořeněných a osvěžujících chutí, které vycházejí z blízkovýchodní kuchyně. Jemně ochucené mleté maso doplněné svěží mátou skvěle kontrastuje s voňavou rajčatovou omáčkou, ve které dominuje aroma skořice. Podávání s máslovým kuskusem dodává pokrmu lehkost a texturu, díky čemuž je ideální volbou pro rodinný oběd nebo netradiční večeři.

Reklama

Ingredience

Na rajčatovou omáčku

Na kuskus

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Do mletého masa přidáme vejce, česnek, strouhanku, mátu, sůl, pepř a římský kmín. Promícháme do hladké směsi. Tvoříme malé koule.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej a koule opékáme ze všech stran dozlatova. Poté je odložíme stranou na talíř.
3.
Na stejné pánvi osmahneme cibuli na olivovém oleji, až zesklovatí. Přidáme česnek a krátce restujeme. Vmícháme rajčata, rajčatový protlak, skořici a cukr. Dochutíme solí a pepřem. Necháme dusit 10 minut.
4.
Masové koule vložíme do omáčky a necháme je v ní podusit dalších 10–15 minut, aby se propojily chutě.
5.
Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou nebo vývarem, přikryjeme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme máslo, osolíme a promícháme vidličkou.
6.
Na talíř dáme máslový kuskus, přidáme masové koule s rajčatovou omáčkou a vše ozdobíme čerstvou mátou nebo bazalkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.2.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 25 min příprava
35 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
545.47 kcal
Protein
36.06 g
Sacharidy
z toho cukr
49.60 g
7.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.96 g
7.67 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama