Pórkovo-bramborový krém

Pórkovo-bramborový krém je skvělá volba, když hledáte rychlé, chutné a syté jídlo. Jemná chuť pórku a brambor skvěle ladí s pikantním pestem a křupavými krutony.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Na oleji orestujeme bílou část pórku nakrájenou na kolečka, dokud nezměkne a nezačne vonět.
2.
Přidáme na menší kousky nakrájené syrové brambory. Pokud chcete omezit škrob, můžete brambory předem namočit na hodinu do studené vody.
3.
Přidáme i zelenou část pórku, vše zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou) tak, aby byly suroviny jen ponořené.
4.
Vaříme na mírném ohni, dokud brambory zcela nezměknou (cca 20 minut).
5.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Podle potřeby doladíme hustotu přidáním zbylého vývaru.
6.
Zjemníme smetanou, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
7.
Navrch nakapeme pesto a přidáme krutonky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 4.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
648.20 kcal
Protein
12.02 g
Sacharidy
z toho cukr
77.14 g
9.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.06 g
15.04 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama