Tagliatelle se špenátem a slaninou
Tagliatelle se špenátem a slaninou je rychlý a chutný pokrm, který spojuje svěží zeleninu s bohatou slaninovou chutí a jemnou smetanovou omáčkou. Ideální na oběd či večeři, tento recept je jednoduchý a uspokojí všechny milovníky těstovin.
Reklama
Postup přípravy
1.
V hrnci s osolenou vodou uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a uchováme trochu vody z vaření.
2.
Na pánvi zahřejeme olivový olej. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme ji, dokud není křupavá a zlatavá. Poté ji vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírové utěrce.
3.
Na té samé pánvi, kde jsme opékali slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme na středním ohni, dokud nezměknou a nezačnou zlátnout.
4.
Do pánve přidáme čerstvý špenát a smažíme, dokud nezměkne a nezvadne. Podle potřeby přilijeme trochu vody z těstovin, aby špenát nezasychal.
5.
Do pánve přilijeme smetanu na vaření, promícháme a necháme chvíli povařit, aby omáčka zhoustla. Osolíme a opepříme podle chuti.
6.
Do hotové omáčky přidáme uvařené tagliatelle a dobře promícháme, aby se těstoviny obalily v omáčce. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.
7.
Těstoviny rozdělíme na talíře, posypeme opečenou slaninou a nastrouhaným parmezánem. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
15 min příprava 20 min vaření 35 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,084.31 kcal |
Protein |
40.26 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
94.82 g
7.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
58.23 g
20.64 g
|
Reklama
Reklama