Tagliatelle se špenátem a slaninou

Tagliatelle se špenátem a slaninou je rychlý a chutný pokrm, který spojuje svěží zeleninu s bohatou slaninovou chutí a jemnou smetanovou omáčkou. Ideální na oběd či večeři, tento recept je jednoduchý a uspokojí všechny milovníky těstovin.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci s osolenou vodou uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a uchováme trochu vody z vaření.
2.
Na pánvi zahřejeme olivový olej. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme ji, dokud není křupavá a zlatavá. Poté ji vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírové utěrce.
3.
Na té samé pánvi, kde jsme opékali slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme na středním ohni, dokud nezměknou a nezačnou zlátnout.
4.
Do pánve přidáme čerstvý špenát a smažíme, dokud nezměkne a nezvadne. Podle potřeby přilijeme trochu vody z těstovin, aby špenát nezasychal.
5.
Do pánve přilijeme smetanu na vaření, promícháme a necháme chvíli povařit, aby omáčka zhoustla. Osolíme a opepříme podle chuti.
6.
Do hotové omáčky přidáme uvařené tagliatelle a dobře promícháme, aby se těstoviny obalily v omáčce. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.
7.
Těstoviny rozdělíme na talíře, posypeme opečenou slaninou a nastrouhaným parmezánem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 12.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
35 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,084.31 kcal
Protein
40.26 g
Sacharidy
z toho cukr
94.82 g
7.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
58.23 g
20.64 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama