Paprikový lusk plněný mletým masem, rajská omáčka s těstovinami

Tento pokrm je kombinací svěží zeleniny, mletého masa a lahodné rajské omáčky, podávané s oblíbenými těstovinami. Výborný a sytý oběd, který si zamiluje celá rodina.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Příloha

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Papriky omyjeme, odstraníme stopky a semínka.
2.
Rýži uvaříme podle návodu, scedíme ji a necháme vychladnout.
3.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na pánvi s trochou olivového oleje je osmahneme dozlatova.
4.
V misce smícháme mleté maso, vychladlou rýži, osmaženou cibuli s česnekem, vejce, strouhanku, oregano, sůl a pepř. Dobře promícháme.
5.
Touto směsí naplníme paprikové lusky a zakryjeme je poklicí nebo alobalem.
6.
Na pánvi s olivovým olejem osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
7.
Přidáme drcená rajčata, cukr, sůl, pepř, bylinky a bobkové listy. Necháme omáčku vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud nezhoustne. Rozmixujeme.
8.
Omáčku ochutnáme a případně upravíme koření.
9.
Těstoviny vaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a dáme stranou.
10.
Na dno pekáče nalijeme trochu rajské omáčky.
11.
Plněné papriky vložíme do pekáče a zalijeme zbylou omáčkou.
12.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud papriky nezměknou.
13.
Plněné papriky podáváme na talíři s vařenými těstovinami a omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 25 min příprava
45 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,036.69 kcal
Protein
38.11 g
Sacharidy
z toho cukr
106.85 g
13.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
47.25 g
11.32 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama