Paprikový lusk plněný mletým masem, rajská omáčka s těstovinami
Tento pokrm je kombinací svěží zeleniny, mletého masa a lahodné rajské omáčky, podávané s oblíbenými těstovinami. Výborný a sytý oběd, který si zamiluje celá rodina.
Reklama
Postup přípravy
1.
Papriky omyjeme, odstraníme stopky a semínka.
2.
Rýži uvaříme podle návodu, scedíme ji a necháme vychladnout.
3.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na pánvi s trochou olivového oleje je osmahneme dozlatova.
4.
V misce smícháme mleté maso, vychladlou rýži, osmaženou cibuli s česnekem, vejce, strouhanku, oregano, sůl a pepř. Dobře promícháme.
5.
Touto směsí naplníme paprikové lusky a zakryjeme je poklicí nebo alobalem.
6.
Na pánvi s olivovým olejem osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
7.
Přidáme drcená rajčata, cukr, sůl, pepř, bylinky a bobkové listy. Necháme omáčku vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud nezhoustne. Rozmixujeme.
8.
Omáčku ochutnáme a případně upravíme koření.
9.
Těstoviny vaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a dáme stranou.
10.
Na dno pekáče nalijeme trochu rajské omáčky.
11.
Plněné papriky vložíme do pekáče a zalijeme zbylou omáčkou.
12.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, dokud papriky nezměknou.
13.
Plněné papriky podáváme na talíři s vařenými těstovinami a omáčkou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
25 min příprava 45 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,036.69 kcal |
Protein |
38.11 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
106.85 g
13.69 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
47.25 g
11.32 g
|
Reklama
Reklama