Krtkův řez

Krtkův řez na plech je skvělou variantou oblíbeného krtkova dortu, která se snadno krájí a servíruje. Kombinuje vláčný kakaový korpus, nadýchaný smetanový krém s mascarpone a sladké banány, vše zasypané drobenkou z těsta. Ideální dezert pro milovníky čokoládových pochoutek!

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Množství na
+
  kusů

Postup přípravy

1.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přilijeme olej a mléko, promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a jemně zapracujeme.
2.
Těsto nalijeme na plech (cca 30×40 cm) vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 25–30 minut. Necháme vychladnout.
3.
Z korpusu vydlabeme střední část tak, aby na dně zůstal tenčí plát. Vydlabané těsto rozdrobíme na drobky a odložíme.
4.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha. Přidáme mascarpone, cukr a vanilkový cukr a krátce vyšleháme do hladkého krému.
5.
Na vydlabaný korpus naskládáme nakrájené banány a překryjeme je krémem.
6.
Povrch krému posypeme rozdrobeným těstem a lehce přitlačíme, aby vznikl efekt krtince.
7.
Hotový řez necháme alespoň 2 hodiny v lednici, ideálně přes noc. Před podáváním můžeme posypat ještě strouhanou čokoládou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 18.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod celkem
Množství: 20 × kusů
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kusů
Energetická hodnota
306.50 kcal
Protein
4.00 g
Sacharidy
z toho cukr
29.66 g
21.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.40 g
9.96 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama