Krtkův řez
Krtkův řez na plech je skvělou variantou oblíbeného krtkova dortu, která se snadno krájí a servíruje. Kombinuje vláčný kakaový korpus, nadýchaný smetanový krém s mascarpone a sladké banány, vše zasypané drobenkou z těsta. Ideální dezert pro milovníky čokoládových pochoutek!
Reklama
Postup přípravy
1.
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přilijeme olej a mléko, promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a jemně zapracujeme.
2.
Těsto nalijeme na plech (cca 30×40 cm) vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 25–30 minut. Necháme vychladnout.
3.
Z korpusu vydlabeme střední část tak, aby na dně zůstal tenčí plát. Vydlabané těsto rozdrobíme na drobky a odložíme.
4.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuha. Přidáme mascarpone, cukr a vanilkový cukr a krátce vyšleháme do hladkého krému.
5.
Na vydlabaný korpus naskládáme nakrájené banány a překryjeme je krémem.
6.
Povrch krému posypeme rozdrobeným těstem a lehce přitlačíme, aby vznikl efekt krtince.
7.
Hotový řez necháme alespoň 2 hodiny v lednici, ideálně přes noc. Před podáváním můžeme posypat ještě strouhanou čokoládou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
30 min příprava 30 min vaření 1 hod celkem |
Množství: | 20 × kusů |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kusů |
Energetická hodnota |
306.50 kcal |
Protein |
4.00 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.66 g
21.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.40 g
9.96 g
|
Reklama
Reklama