Lišky na smetaně s karlovarským knedlíkem

Lišky na smetaně jsou lahodné houby v jemné smetanové omáčce s bylinkami, které skvěle ladí s nadýchaným karlovarským knedlíkem. Toto tradiční jídlo je ideální pro milovníky hub a české kuchyně.

Reklama

Ingredience

Na karlovarský knedlík

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si knedlíky – nakrájené rohlíky zalijeme mlékem a necháme vsáknout.
2.
Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, petrželku, mouku, sůl a pepř.
3.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do směsi. Na potravinovou fólii tvarujeme válečky, zabalíme pevně do alobalu a vaříme ve vroucí vodě 20 minut.
4.
Nyní si připravíme lišky a omáčku – lišky očistíme a větší kousky překrojíme.
5.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lišky a restujeme 5 minut.
6.
Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Vaříme 10 minut.
7.
Přidáme smetanu, hořčici, sůl, pepř a muškátový oříšek. Necháme omáčku krátce probublat.
8.
Podáváme s plátky karlovarského knedlíku. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 25 min příprava
20 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
741.71 kcal
Protein
16.91 g
Sacharidy
z toho cukr
16.50 g
6.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.69 g
26.17 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama