Lišky na smetaně s karlovarským knedlíkem
Lišky na smetaně jsou lahodné houby v jemné smetanové omáčce s bylinkami, které skvěle ladí s nadýchaným karlovarským knedlíkem. Toto tradiční jídlo je ideální pro milovníky hub a české kuchyně.
Reklama
Postup přípravy
1.
Připravíme si knedlíky – nakrájené rohlíky zalijeme mlékem a necháme vsáknout.
2.
Přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, petrželku, mouku, sůl a pepř.
3.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do směsi. Na potravinovou fólii tvarujeme válečky, zabalíme pevně do alobalu a vaříme ve vroucí vodě 20 minut.
4.
Nyní si připravíme lišky a omáčku – lišky očistíme a větší kousky překrojíme.
5.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme lišky a restujeme 5 minut.
6.
Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Vaříme 10 minut.
7.
Přidáme smetanu, hořčici, sůl, pepř a muškátový oříšek. Necháme omáčku krátce probublat.
8.
Podáváme s plátky karlovarského knedlíku. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
25 min příprava 20 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
741.71 kcal |
Protein |
16.91 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.50 g
6.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
43.69 g
26.17 g
|
Reklama
Reklama