Kuřecí roláda s vepřovou fáší
Tato kuřecí roláda s vepřovou fáší je lahodná kombinace jemného kuřecího masa a šťavnaté masové náplně. Skvěle se hodí jako slavnostní pokrm, ale i jako výborný nedělní oběd.
Reklama
Postup přípravy
1.
Kuřecí prsa očistíme a podélně rozřízneme tak, aby vznikl větší plát.
2.
Opatrně rozklepeme mezi dvěma fóliemi na rovnoměrnou tloušťku.
3.
Osolíme, opepříme, posypeme česnekem a paprikou.
4.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
5.
Česnek prolisujeme a smícháme s mletým vepřovým masem.
6.
Přidáme vejce, hořčici, majoránku, tymián, strouhanku, sůl a pepř.
7.
Vše důkladně promícháme, aby vznikla soudržná směs.
8.
Masovou fáš rovnoměrně rozetřeme na připravený plát kuřecího masa.
9.
Pevně zavineme do rolády a utáhneme provázkem nebo zabalíme do fólie.
10.
V pekáči rozehřejeme máslo a roládu zprudka opečeme ze všech stran.
11.
Přendáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 35–40 minut.
12.
Během pečení občas podlijeme výpekem.
13.
Po upečení necháme roládu krátce odpočinout.
14.
Nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými brambory, bramborovou kaší, rýží nebo dušenou zeleninou. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
25 min příprava 40 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
431.05 kcal |
Protein |
31.96 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.58 g
0.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
31.41 g
9.39 g
|
Reklama
Reklama