Kuřecí roláda s vepřovou fáší

Tato kuřecí roláda s vepřovou fáší je lahodná kombinace jemného kuřecího masa a šťavnaté masové náplně. Skvěle se hodí jako slavnostní pokrm, ale i jako výborný nedělní oběd.

Reklama

Ingredience

Na roládu

Na vepřovou fáš

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa očistíme a podélně rozřízneme tak, aby vznikl větší plát.
2.
Opatrně rozklepeme mezi dvěma fóliemi na rovnoměrnou tloušťku.
3.
Osolíme, opepříme, posypeme česnekem a paprikou.
4.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
5.
Česnek prolisujeme a smícháme s mletým vepřovým masem.
6.
Přidáme vejce, hořčici, majoránku, tymián, strouhanku, sůl a pepř.
7.
Vše důkladně promícháme, aby vznikla soudržná směs.
8.
Masovou fáš rovnoměrně rozetřeme na připravený plát kuřecího masa.
9.
Pevně zavineme do rolády a utáhneme provázkem nebo zabalíme do fólie.
10.
V pekáči rozehřejeme máslo a roládu zprudka opečeme ze všech stran.
11.
Přendáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 35–40 minut.
12.
Během pečení občas podlijeme výpekem.
13.
Po upečení necháme roládu krátce odpočinout.
14.
Nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými brambory, bramborovou kaší, rýží nebo dušenou zeleninou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 25 min příprava
40 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
431.05 kcal
Protein
31.96 g
Sacharidy
z toho cukr
3.58 g
0.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.41 g
9.39 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama