Hovězí na slanině s dušenou mrkví a hranolky

Hovězí na slanině s dušenou mrkví a hranolky je syté a chutné jídlo, které kombinuje jemné, pomalu dušené maso s křupavými bramborovými hranolky a lehce sladkou, máslovou mrkví. Díky slanině získává maso výraznou chuť a šťavnatost, zatímco dlouhá tepelná úprava zaručuje jeho křehkost. Tento pokrm je ideální pro rodinný oběd nebo slavnostnější večeři.

Reklama

Ingredience

Na hranolky (pokud nemáme kupované)

Na dušenou mrkev

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Maso osušíme a nakrájíme na menší kostky.
2.
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na másle s olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, krátce osmahneme.
3.
Přidáme hovězí maso, opečeme ze všech stran, vmícháme rajčatový protlak, zalijeme vínem a vývarem. Přiklopíme a dusíme na mírném plameni asi 90 minut, dokud se maso nerozpadá.
4.
Pokud nepoužíváme hranolky jako polotovar, oloupeme brambory, nakrájíme na hranolky, promícháme s olejem a rozprostřeme na plech. Pečeme v troubě na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
5.
Mrkev nakrájíme na kolečka, orestujeme na másle, zasypeme cukrem, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
6.
Hovězí ragú podáváme s hranolky a dušenou mrkví, přelijeme šťávou z masa. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 31.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 30 min příprava
2 hod vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
637.94 kcal
Protein
38.78 g
Sacharidy
z toho cukr
34.62 g
8.54 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.26 g
11.35 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama