Hovězí na slanině s dušenou mrkví a hranolky
Hovězí na slanině s dušenou mrkví a hranolky je syté a chutné jídlo, které kombinuje jemné, pomalu dušené maso s křupavými bramborovými hranolky a lehce sladkou, máslovou mrkví. Díky slanině získává maso výraznou chuť a šťavnatost, zatímco dlouhá tepelná úprava zaručuje jeho křehkost. Tento pokrm je ideální pro rodinný oběd nebo slavnostnější večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
Maso osušíme a nakrájíme na menší kostky.
2.
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na másle s olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, krátce osmahneme.
3.
Přidáme hovězí maso, opečeme ze všech stran, vmícháme rajčatový protlak, zalijeme vínem a vývarem. Přiklopíme a dusíme na mírném plameni asi 90 minut, dokud se maso nerozpadá.
4.
Pokud nepoužíváme hranolky jako polotovar, oloupeme brambory, nakrájíme na hranolky, promícháme s olejem a rozprostřeme na plech. Pečeme v troubě na 200 °C asi 30 minut dozlatova.
5.
Mrkev nakrájíme na kolečka, orestujeme na másle, zasypeme cukrem, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
6.
Hovězí ragú podáváme s hranolky a dušenou mrkví, přelijeme šťávou z masa. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
30 min příprava 2 hod vaření 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
637.94 kcal |
Protein |
38.78 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
34.62 g
8.54 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.26 g
11.35 g
|
Reklama
Reklama