Vinná klobása s dušeným zelím a šťouchanými brambory

Opečená vinná klobása s dušeným zelím a šťouchanými brambory je klasika české kuchyně, která spojuje bohaté chutě masa, zeleniny a přílohy. Přidání blanšírované zeleniny dodává jídlu svěžest a vyváženost. Tento recept je ideální na podzimní nebo zimní období, kdy zahřeje a potěší celou rodinu.

Reklama

Ingredience

Na zelí

Na brambory

Na zeleninu

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme klobásy, česnek, kmín, osolíme, opepříme a opékáme dozlatova. Během opékání občas otočíme.
2.
Na druhé pánvi si rozehřejeme olej, osmažíme cibuli do sklovata, přidáme kysané zelí a kmín. Dusíme přibližně 20 minut, občas promícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
3.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření slijeme, přidáme máslo, mléko a rozmačkáme na jemné brambory. Opepříme, osolíme a přidáme nakrájenou cibuli.
4.
V osolené vroucí vodě krátce povaříme hrášek a mrkev (přibližně 3-4 minuty), následně zeleninu zchladíme, aby zůstala lehce křupavá.
5.
Na talíř servírujeme vinnou klobásu s dušeným zelím, šťouchanými brambory a blanšírovanou zeleninou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 31.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
746.10 kcal
Protein
23.80 g
Sacharidy
z toho cukr
36.77 g
9.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
50.51 g
17.32 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama