Vinná klobása s dušeným zelím a šťouchanými brambory
Opečená vinná klobása s dušeným zelím a šťouchanými brambory je klasika české kuchyně, která spojuje bohaté chutě masa, zeleniny a přílohy. Přidání blanšírované zeleniny dodává jídlu svěžest a vyváženost. Tento recept je ideální na podzimní nebo zimní období, kdy zahřeje a potěší celou rodinu.
Reklama
Postup přípravy
1.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme klobásy, česnek, kmín, osolíme, opepříme a opékáme dozlatova. Během opékání občas otočíme.
2.
Na druhé pánvi si rozehřejeme olej, osmažíme cibuli do sklovata, přidáme kysané zelí a kmín. Dusíme přibližně 20 minut, občas promícháme a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
3.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření slijeme, přidáme máslo, mléko a rozmačkáme na jemné brambory. Opepříme, osolíme a přidáme nakrájenou cibuli.
4.
V osolené vroucí vodě krátce povaříme hrášek a mrkev (přibližně 3-4 minuty), následně zeleninu zchladíme, aby zůstala lehce křupavá.
5.
Na talíř servírujeme vinnou klobásu s dušeným zelím, šťouchanými brambory a blanšírovanou zeleninou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Hodnocení: | |
---|---|
Čas: |
30 min příprava 40 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Kategorie a štítky: |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
746.10 kcal |
Protein |
23.80 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
36.77 g
9.85 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
50.51 g
17.32 g
|
Reklama
Reklama