Bramboračka s červenou fazolí
Tato bramboračka s červenou fazolí je vynikající a vydatná polévka, která spojuje tradiční chuť české bramboračky s jemně nasládlým nádechem červených fazolí. Díky této kombinaci je polévka nejen chutná, ale také sytá, ideální na zimní dny. Pochutnají si na ní i vegetariáni, protože je skvělou alternativou k tradičním masovým polévkám.
Reklama
Postup přípravy
1.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme nebo nasekáme.
2.
V hrnci rozpustíme máslo s trochou oleje, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce ho orestujeme.
3.
Do hrnce přidáme mletou sladkou papriku, dobře promícháme, aby se s cibulí spojila, a necháme ji chvíli opéct.
4.
Do hrnce přidáme nakrájené brambory, mrkev a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vaříme asi 20 minut, dokud brambory nezměknou.
5.
Po uvaření zeleniny přidáme červené fazole, které jsme předem propláchli, a vaříme dalších 5 minut.
6.
Polévku podle potřeby dochutíme solí, pepřem a případně přidáme čerstvé bylinky, jako je petržel.
7.
Polévku podáváme horkou, s čerstvým chlebem nebo pečivem. Můžeme ozdobit dalšími čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
307.10 kcal |
Protein |
9.95 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.75 g
6.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.57 g
2.57 g
|
Reklama
Reklama