Marshmallow s malinami

Domácí malinové marshmallow jsou nadýchané, jemně ovocné a mnohem chutnější než kupované. Díky přírodní malinové chuti jsou skvělým dárkem nebo sladkou pochoutkou ke kávě či čaji.

Reklama

Ingredience

Na ovocné pyré

Na želatinovou směs

Na cukrový sirup

Na obalení

Množství na
+
  kousků

Postup přípravy

1.
Maliny s cukrem a citronovou šťávou krátce povaříme v rendlíku. Poté směs propasírujeme přes síto, abychom odstranili zrníčka, a necháme vychladnout.
2.
Práškovou želatinu rozmícháme ve studené vodě a necháme 10 minut nabobtnat.
3.
Do hrnce dáme cukr, vodu a med. Na středním plameni zahříváme, dokud směs nedosáhne teploty 115 °C (použijeme cukrářský teploměr).
4.
Horký cukrový sirup pomalu vlijeme k nabobtnané želatině a začneme šlehat elektrickým mixérem na nejvyšší stupeň.
5.
Formu vyložíme pečicím papírem a lehce potřeme olejem. Připravenou směs nalijeme do formy a uhladíme stěrkou. Potřeme malinovým pyré a necháme při pokojové teplotě minimálně 6 hodin tuhnout.
6.
V misce smícháme moučkový cukr a kukuřičný škrob. Ztuhlé marshmallow vyklopíme, nakrájíme na kostky a obalíme v cukrové směsi, aby se nelepily.
7.
Domácí malinové marshmallow jsou hotové a připravené k podávání! Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 15.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × kousků
Energetická hodnota
63.40 kcal
Protein
0.66 g
Sacharidy
z toho cukr
15.34 g
13.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.03 g
0.00 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama