Marshmallow s malinami
Domácí malinové marshmallow jsou nadýchané, jemně ovocné a mnohem chutnější než kupované. Díky přírodní malinové chuti jsou skvělým dárkem nebo sladkou pochoutkou ke kávě či čaji.
Reklama
Postup přípravy
1.
Maliny s cukrem a citronovou šťávou krátce povaříme v rendlíku. Poté směs propasírujeme přes síto, abychom odstranili zrníčka, a necháme vychladnout.
2.
Práškovou želatinu rozmícháme ve studené vodě a necháme 10 minut nabobtnat.
3.
Do hrnce dáme cukr, vodu a med. Na středním plameni zahříváme, dokud směs nedosáhne teploty 115 °C (použijeme cukrářský teploměr).
4.
Horký cukrový sirup pomalu vlijeme k nabobtnané želatině a začneme šlehat elektrickým mixérem na nejvyšší stupeň.
5.
Formu vyložíme pečicím papírem a lehce potřeme olejem. Připravenou směs nalijeme do formy a uhladíme stěrkou.
Potřeme malinovým pyré a necháme při pokojové teplotě minimálně 6 hodin tuhnout.
6.
V misce smícháme moučkový cukr a kukuřičný škrob. Ztuhlé marshmallow vyklopíme, nakrájíme na kostky a obalíme v cukrové směsi, aby se nelepily.
7.
Domácí malinové marshmallow jsou hotové a připravené k podávání!
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × kousků |
Energetická hodnota |
63.40 kcal |
Protein |
0.66 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.34 g
13.68 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.03 g
0.00 g
|
Reklama
Reklama