Chilli sin carne

Veganské chilli je skvělou alternativou klasického chilli con carne. Je rychlé na přípravu, lehké na trávení a plné chuti díky kombinaci koření, fazolí a veganského mletého. Ideální oběd nebo večeře pro milovníky pikantních jídel.

Reklama

Ingredience

Příloha

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V misce smícháme mleté s kořením (nové koření, pálivá paprika, majoránka, kmín, pepř a chilli).
2.
Na oleji v hlubším hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.
3.
Přidáme okořeněné veganské mleté, promícháme a orestujeme. Pokud je třeba, přidáme trochu oleje.
4.
Přilijeme fazole i s omáčkami a rajčata. Pokud jsou rajčata celá, lehce je rozmačkáme nebo promícháme.
5.
Podle potřeby dochutíme pepřem a přidáme čerstvé chilli, pokud máme.
6.
Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvou bylinkou, jako je máta, koriandr nebo petrželka. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
983.02 kcal
Protein
57.21 g
Sacharidy
z toho cukr
128.60 g
20.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.22 g
2.12 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama