Chilli sin carne
Veganské chilli je skvělou alternativou klasického chilli con carne. Je rychlé na přípravu, lehké na trávení a plné chuti díky kombinaci koření, fazolí a veganského mletého. Ideální oběd nebo večeře pro milovníky pikantních jídel.
Reklama
Postup přípravy
1.
V misce smícháme mleté s kořením (nové koření, pálivá paprika, majoránka, kmín, pepř a chilli).
2.
Na oleji v hlubším hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.
3.
Přidáme okořeněné veganské mleté, promícháme a orestujeme. Pokud je třeba, přidáme trochu oleje.
4.
Přilijeme fazole i s omáčkami a rajčata. Pokud jsou rajčata celá, lehce je rozmačkáme nebo promícháme.
5.
Podle potřeby dochutíme pepřem a přidáme čerstvé chilli, pokud máme.
6.
Podáváme s rýží a ozdobíme čerstvou bylinkou, jako je máta, koriandr nebo petrželka.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
983.02 kcal |
Protein |
57.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
128.60 g
20.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.22 g
2.12 g
|
Reklama
Reklama