Pečená žlutá řepa
Pečená žlutá řepa je jemnější alternativou červené řepy, která skvěle vynikne v jednoduchých receptech. Její krásná zlatavá barva a delikátní chuť se hodí například na carpaccio, které je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Tento recept je rychlý, zdravý a díky kozímu sýru získává elegantní nádech.
Reklama
Postup přípravy
1.
Žlutou řepu omyjeme a každou bulvu zabalíme do alobalu společně se snítkou tymiánu.
2.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut, dokud není řepa měkká (zkusíme špejlí).
3.
Po vychladnutí řepy oloupeme slupku a nakrájíme ji na tenké plátky.
4.
Plátky rozložíme na talíř, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
5.
Na řepu rozdrobíme kozí sýr a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
6.
Podáváme ihned, ideálně s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
260.55 kcal |
Protein |
14.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.19 g
0.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.83 g
9.99 g
|
Reklama
Reklama