Pečená žlutá řepa

Pečená žlutá řepa je jemnější alternativou červené řepy, která skvěle vynikne v jednoduchých receptech. Její krásná zlatavá barva a delikátní chuť se hodí například na carpaccio, které je ideální jako předkrm nebo lehká večeře. Tento recept je rychlý, zdravý a díky kozímu sýru získává elegantní nádech.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Žlutou řepu omyjeme a každou bulvu zabalíme do alobalu společně se snítkou tymiánu.
2.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut, dokud není řepa měkká (zkusíme špejlí).
3.
Po vychladnutí řepy oloupeme slupku a nakrájíme ji na tenké plátky.
4.
Plátky rozložíme na talíř, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
5.
Na řepu rozdrobíme kozí sýr a ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
6.
Podáváme ihned, ideálně s čerstvým pečivem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 17.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
260.55 kcal
Protein
14.19 g
Sacharidy
z toho cukr
12.19 g
0.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.83 g
9.99 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama