Toustový chléb
Toustový chléb je nadýchaný, jemný a lehce nasládlý druh pečiva, který se skvěle hodí na snídaně, sendviče nebo jako příloha k polévkám. Domácí varianta je navíc bez zbytečných přísad, takže si můžete vychutnat poctivou chuť čerstvě upečeného chleba.
Reklama
Postup přípravy
1.
Smícháme vlažné mléko, cukr a rozdrobené droždí. Necháme 10 minut vzejít kvásek.
2.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, olivový olej a cukr. Přilijeme kvásek a postupně zapracujeme vlažnou vodu. Hněteme asi 10 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
3.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem.
4.
Těsto přendáme na lehce pomoučený vál, vytvarujeme bochánek a vložíme ho do formy na chleba. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout dalších 30 minut.
5.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
6.
Chléb vložíme do trouby a pečeme asi 30–35 minut, dokud nezezlátne a při poklepání na spodní část nezní dutě.
7.
Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × bochník |
Energetická hodnota |
2,254.60 kcal |
Protein |
64.93 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
380.60 g
14.00 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
41.53 g
8.76 g
|
Reklama
Reklama