Krevety na česneku s rajčaty
Rychlé a lahodné krevety na česneku s cherry rajčaty jsou skvělou volbou pro lehkou večeři nebo elegantní předkrm. Restované na olivovém oleji s máslem získají neodolatelnou chuť, kterou doplní svěží citron a sladká cherry rajčata.
Reklama
Postup přípravy
1.
Pokud jsou krevety mražené, necháme je rozmrazit a důkladně osušíme papírovou utěrkou.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme na středním plameni (cca 30 sekund), aby se rozvoněl, ale nespálil.
3.
Do pánve vložíme krevety a restujeme je 2–3 minuty z každé strany, dokud nezrůžoví a nejsou hotové.
4.
Do pánve přihodíme překrojená cherry rajčata, posypeme paprikou, osolíme a opepříme. Restujeme ještě 2 minuty.
5.
Zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
6.
Krevety servírujeme posypané čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme s opečenou bagetou nebo jinou oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
380.53 kcal |
Protein |
28.49 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
6.70 g
2.16 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.02 g
6.65 g
|
Reklama
Reklama