Krevety na česneku s rajčaty

Rychlé a lahodné krevety na česneku s cherry rajčaty jsou skvělou volbou pro lehkou večeři nebo elegantní předkrm. Restované na olivovém oleji s máslem získají neodolatelnou chuť, kterou doplní svěží citron a sladká cherry rajčata.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Pokud jsou krevety mražené, necháme je rozmrazit a důkladně osušíme papírovou utěrkou.
2.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme na středním plameni (cca 30 sekund), aby se rozvoněl, ale nespálil.
3.
Do pánve vložíme krevety a restujeme je 2–3 minuty z každé strany, dokud nezrůžoví a nejsou hotové.
4.
Do pánve přihodíme překrojená cherry rajčata, posypeme paprikou, osolíme a opepříme. Restujeme ještě 2 minuty.
5.
Zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
6.
Krevety servírujeme posypané čerstvou nasekanou petrželkou a podáváme s opečenou bagetou nebo jinou oblíbenou přílohou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 20.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
380.53 kcal
Protein
28.49 g
Sacharidy
z toho cukr
6.70 g
2.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.02 g
6.65 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama