Pórkový krém
Jemný a lahodný pórkový krém je skvělou volbou pro chladnější dny. Je lehký, ale zároveň sytý díky bramborám a smetaně. Skvěle se hodí jako předkrm i jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem.
Reklama
Postup přípravy
1.
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
2.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a pórek, a necháme je zesklovatět.
3.
Přidáme brambory, zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
4.
Polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
5.
Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce prohřejeme, ale už nevaříme.
6.
Krém servírujeme s krutony nebo pečivem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
471.45 kcal |
Protein |
8.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.42 g
10.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.63 g
15.37 g
|
Reklama
Reklama