Pórkový krém

Jemný a lahodný pórkový krém je skvělou volbou pro chladnější dny. Je lehký, ale zároveň sytý díky bramborám a smetaně. Skvěle se hodí jako předkrm i jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.
2.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a pórek, a necháme je zesklovatět.
3.
Přidáme brambory, zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké.
4.
Polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
5.
Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Krátce prohřejeme, ale už nevaříme.
6.
Krém servírujeme s krutony nebo pečivem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 21.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
471.45 kcal
Protein
8.24 g
Sacharidy
z toho cukr
51.42 g
10.75 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.63 g
15.37 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama