Masové koule s bramborovou kaší se slaninou a brusinkovou omáčkou

Tento recept na masové koule s bramborovou kaší se slaninou a brusinkovou omáčkou je ideální pro ty, kteří mají rádi sytá jídla s výraznými chutěmi. Masové koule jsou křehké a šťavnaté, podávané s jemnou bramborovou kaší, do které se přidává křupavá slanina. Celý pokrm je zakončen osvěžující brusinkovou omáčkou, která dokonale vyvažuje bohatost a slanost pokrmu. Skvělé na rodinný oběd či slavnostní večeři!

Reklama

Ingredience

Na masové koule

Na bramborovou kaši

Na brusinkovou omáčku

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, vejce, strouhanku, hořčici, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a vytvarujeme malé koule.
2.
Na pánvi rozehřejeme olej a masové koule opečeme ze všech stran do zlatova. Po opečení je odložíme na talíř.
3.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření je scedíme a rozmačkáme. Přilijeme mléko, přidáme máslo, sůl a pepř a důkladně promícháme, dokud kaše není hladká.
4.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opékáme na pánvi do křupava. Křupavou slaninu přidáme do bramborové kaše a promícháme.
5.
V malém hrnci smícháme brusinky, vodu, cukr a citronovou šťávu. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne a brusinky nezměknou.
6.
Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni naskládáme masové koule a vše zalijeme brusinkovou omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 24.4.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
785.75 kcal
Protein
38.16 g
Sacharidy
z toho cukr
81.11 g
44.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
32.66 g
13.97 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama